Πάτρα: Η εκτίμηση του ιατροδικαστή - Ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας για τον θάνατο της Ίριδας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Η εκτίμηση του ιατροδικαστή - Ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας για τον θάνατο της Ίριδας

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας εξακολουθούν να είναι ραγδαίες. Οι έρευνες των αρχών σε αυτή τη φάση έχουν στραφεί έντονα στους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, πηγές από τον ιατροδικαστικό χώρο υποστηρίζουν ότι οι ιδιώτες ιατροδικαστές αναφέρονται σε αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις, αφού έχουν στη διάθεσή τους μόνο την ιατροδικαστική έκθεση και καταφεύγουν και στη βιβλιογραφία και υποστηρίζουν πως όσα επρόκειτο να κατατεθούν θα διαφέρουν απ’ όσα έχουν ακουσθεί έως τώρα.

Οι εκτιμήσεις των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Ίριδας

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, όπως είπε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος δεν είναι κάτι που αποκλείεται, αλλά δεν θα είναι η ιατροδικαστής, αυτή που θα υπαγορέψει στην ανακρίτρια και στον εισαγγελέα τι θα κάνουν.

«Με βάση όσα έχουμε πληροφορηθεί και τα στοιχεία που μας δίνουν, φαίνεται πως θα δοθεί λύση στον γρίφο και θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα όλα όσα θα κατατεθούν» επισήμανε ο δημοσιογράφος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου διεκδικούσε αποζημιώσεις για τον θάνατο της Μαλένας

Όλο και περισσότερες πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Την ώρα που έχει ζητηθεί περεταίρω έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Mega και συγκεκριμένα του Βασίλη Λαμπρόπουλου, φέρνει νέα δεδομένα στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού το βράδυ της Δευτέρας (12/3), η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης διεκδίκησαν αποζημίωση για τον θάνατο της Μαλένας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, όταν πέθανε η Μαλένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν ικανοποιημένοι σχετικά με την εξήγηση της ηπατικής ανεπάρκειας ως αιτίας θανάτου και στράφηκαν δικαστικά εναντίον των ιατροδικαστών και των γιατρών, ισχυριζόμενοι πως θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Σύμφωνα με αναφορές ενός δικηγόρου με τον οποίο ήρθε σε επαφή η Ρούλα Πισπιρίγκου – τότε είχε συστηθεί με το επίθετο του συζύγου της – η 33χρονη είχε αναφερθεί σε μηνυτήρια αναφορά και αγωγή που ζητούσε όχι να μάθει την αλήθεια, αλλά να διεκδικήσει αποζημίωση από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ελπίς».

Ωστόσο η τροπή αυτή προκαλεί ερωτηματικά, καθώς το ζεύγος Δασκαλάκη υμνούσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αρχικά.