Τραγωδία Πάτρα: «Η Ίριδα δίνει τη χαριστική βολή»

Όλα όσα αποκάλυψε ο Γρηγόρης Λέων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Η Ίριδα δίνει τη χαριστική βολή»

Μπορεί να έγινε γνωστό πως ο Γρηγόρης Λέων παραιτήθηκε από την υπόθεση της Πάτρας όπου οι εξελίξεις δεν έχουν τέλος, ωστόσο μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, τόνισε πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθουν νέες πληροφορίες στην επιφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως: «Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες.

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Λέων για την τραγωδία στην Πάτρα

Νομίζω ότι σε αυτή την υπόθεση προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέπαμε μια υπόθεση η οποία εξελισσόταν για τα τρία παιδιά χωρίς ουσιαστικά να έχουν θέσει οι γονείς κάποιο τεχνικό σύμβουλο, για να υπερασπιστεί, αν θέλετε, τους θανάτους των τριών παιδιών.

Νομίζω κι εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο ένα από τα μελήματά μας ήταν προφανώς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για θέματα της επιστήμης μας, για να αντιλαμβάνεται τους όρους οι οποίοι ήταν σύνθετοι και από την άλλη μεριά να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιστημονική αλήθεια σε αυτά τα παιδιά.

Με τον ορισμό των δυο πραγματογνωμόνων, δύο ανθρώπων τους οποίους πρέπει να σας πω ως πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας ότι απόλυτα εμπιστευόμαστε, νομίζω έχει κλείσει ένας κύκλος».

Γρηγόρης Λέων για την απόσυρσή του από την υπόθεση της Πάτρας: «Υπερέβαλα εαυτόν»

Ο Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την τραγωδία στην Πάτρα όπου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης 13/4 φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την υπόθεση αλλά και τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας και της Ίριδας και τους νέους ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε on air πως: «Όλα θα αποκαλυφθούν στον χρόνο που πρέπει και θα διαλευκανθούν οι θάνατοι και των τριών παιδιών. Είχαμε προβληματικές εκθέσεις στα δύο πρώτα παιδιά, και άρα ορθώς γίνεται αυτή η διαδικασία. Πλέον εξετάζεται και η περίπτωση της Ίριδας. Εάν τα συμπεράσματα δείχνουν ευθύνη σε κάποιους συναδέλφους θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες σε βάθος χρόνου.

Η ηπατική ανεπάρκεια με εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση του ήπατος, δεν έχει σχέση με την έννοια του όρου της ηπατικής ανεπάρκειας. Η κενοτοπιώδης εκφύλιση μπορεί να υπάρχει από ένα μεταβολικό σύνδρομο που εδώ δεν υπάρχει, από μία τοξική αντίδραση που εδώ δεν προκύπτει γιατί έχουμε καθαρές τοξικολογικές και τρίτον από έναν ασφυκτικό θάνατο.

Τέλος, σχετικά με την απόσυρσή του από την υπόθεση ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε: «Υπερέβαλα εαυτόν και πραγματικά όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να παίξω τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου σε αυτά τα παιδιά. Η μητέρα τώρα σκέφτηκε να βάλει τεχνικό σύμβουλο, ενώ προηγουμένως δεν το είχε κάνει. Είχα ηθικό χρέος να το κάνω».