«Αυτό το Σαββατοκύριακο...» - Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Αυτό το Σαββατοκύριακο...» - Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ακόμη μια φορά για τον καιρό των επόμενων ημερών, μιλώντας ειδικά για το Σαββατοκύριακο και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν. Ο γνωστός μετεωρολόγος με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποίησε για ένα έντονο καιρικό επεισόδιο το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα αφορά τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, τη στιγμή που ήδη η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

«Θέλει προσοχή», λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στην ανάρτησή του και εξηγεί: «Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μέγαλης Δευτέρας!

Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα:

Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα

Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Γενικά καλό θα είναι κάθε άτομο που θα αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους».

Ιδιαίτερα εντονο το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαβ/κύριακο! Θέλει προσοχή! Φίλες και φίλοι: Τα...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, April 14, 2022

Ξεκινά νέο κύμα κακοκαιρίας

Αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένουμε για αύριο 15/2, λίγες ημέρες πριν το νέο «κύμα» κακοκαιρίας που πλησιάζει από την Κυριακή των Βαΐων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 23, στην Ήπειρο από 3 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις και στο Ιόνιο από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 Μποφόρ. Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με παροδικά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.

-Βελτιωμένος ο καιρός το επόμενο τριήμερο - Έρχονται βροχές από την Κυριακή των Βαΐων κυρίως στα δυτικά και τα Βόρεια μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 6-7 μποφόρ στα πελάγη, ενώ δείτε εδώ και τον καιρό που προβλέπεται να κάνει την Μεγάλη Δευτέρα.