Δίκη Λιγνάδη: Ο σκηνοθέτης μηνύει τον Αιγύπτιο μάρτυρα - Τι συνέβη στη δίκη

Τον κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Λιγνάδη: Ο σκηνοθέτης μηνύει τον Αιγύπτιο μάρτυρα - Τι συνέβη στη δίκη

Την Παρασκευή 15/4 συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με τη συνέχεια της κατάθεσης του δεύτερου άνδρα που καταγγέλει τον θεατράνθρωπο για σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο από ότι φαίνεται η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη δέχεται τα στοιχεία και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr εγκαλεί με μήνυσή του τον 25χρονο άνδρα Αιγυπτιακής καταγωγής, για ψευδή κατάθεση.

Η κατάθεση του Αιγύπτιου και οι ερωτήσεις του Κούγια

Αλέξης Κούγιας: Επί πέντε μήνες δεν έχετε καμία επικοινωνία (με τον κατηγορούμενο) μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό και θεωρούσατε ότι είστε μαζί;

Μάρτυρας: Ήμουν ερωτευμένος. Δεν υπήρχε ποτέ το «χωρίζουμε».

Αλέξης Κούγιας: Γιατί μείνατε με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ήμουν ερωτευμένος.

Αλέξης Κούγιας: Σε αυτή τη φωτογραφία, ο Λιγνάδης είναι γυμνός από τη μέση και πάνω, έχετε δει την έκφραση σας; Αυτή η φωτογραφία είναι πέντε μήνες μετά το φερόμενο βιασμό σας;

Μάρτυρας: Βλέπω έναν άνθρωπο που ήταν πολύ ερωτευμένος και δεν τον ένοιαζε πλέον να πάει στο καμαρίνι του βιαστή του, να του χαμογελάει και να φωτογραφίζεται.

Αλέξης Κούγιας: Εσείς, εάν σας έλεγε ο Λιγνάδης ότι «είμαστε μαζί» θα κάνατε καταγγελία για βιασμό;

Πρόεδρος: Είναι υποθετική ερώτηση, μην απαντάτε.

Αλέξης Κούγιας: Εάν δεν υπήρχε ο Κυπαρισσόπουλος και Κουρτέση θα κάνατε καταγγελία;

Μάρτυρας: Δε ξέρω.

Η αναφορά του Αλέξη Κούγια για την εξέλιξη της δίκης

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε έξω από το δικαστήριο δηλώσεις στην κάμερα του Πρωινού σχετικά με τη δίκη αλλά αναφέρθηκε και στο κλίμα ανάμεσα σε εκείνον και τη Φαίη Σκορδά.

«Ο πρώτος καταγγέλων υποτίθεται δε γνωρίζει κανένας, ζει στη Σουηδία, είναι σωφρονιστικός υπάλληλος πριν αναδειχθεί ότι είναι ένας κοινός απατεώνας που ζει στο Ντουμπάι, έχει πολυτελέστατη ζωή και όλοι καταλαβαίνουν τι δουλειά κάνει. Αν θυμάστε, εκείνο το φερόμενο ως θύμα που δε γνώριζε κανέναν, ξαφνικά πρότεινε πάλι με υπόμνημα 11 μάρτυρες, τους οποίους επίσης δεν γνωρίζει. Μεταξύ αυτών κι ένας σκηνοθέτης που θυμήθηκε ότι το 2021, ότι στις 24-25 Ιουλίου 2015 είχε δει τον κ. Λιγνάδη με κάποια νεαρά παιδιά έξω.

Εμείς θέλουμε να αποδείξουμε με τον κ. Λιγνάδη ότι αυτή η ιστορία είναι κατασκευή. Ουδέποτε έγινε αυτή η συνάντηση με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται εδώ να πιστοποιούν τη συγκεκριμένη πράξη. Σε κάθε περίπτωση με έχει σοκάρει κι ένα άλλο γεγονός, και δεν μιλάω για τον σταθμό σας, άλλωστε είναι γνωστό έχω μία τεταμένη σχέση με την κα Σκορδά λόγω των θέσεών της τις οποίες σέβομαι. Παρά την εξαιρετική σχέση που έχουμε με την ίδια και με τον κ. Λιάγκα εκτός της δουλειάς.

Εμένα με έχει σοκάρει η παραπληροφόρηση. Δε μπορεί με μία διαδικασία έξι ωρών και με τα όσα ενδιαφέροντα εξελίχθηκαν εκεί. Εκείνο το οποίο, αναδεικνύουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι ένα επεισόδιο που είχα εγώ με την κα Κουρτέση. Αυτό είναι λάθος».

Η Φαίη Σκορδά μετά την προβολή του βίντεο αρκέστηκε να πει: «Νομίζω ότι εκφράζω πάρα πολλές μαμάδες στην κοινωνία μας και είναι το μόνο που θέλω να πω για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι θα έπρεπε να ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στα παιδιά άνω και κάτω των 15 ετών. Νομίζω ότι είναι αυτό που συζητάνε όλοι οι γονείς εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Η αλήθεια είναι αυτή».