Πόλεμος Ουκρανία: «Σταματήστε την ανεύθυνη στρατικοποίηση της Ουκρανίας αλλιώς...» - Οι Ρώσοι προειδοποιούν τις ΗΠΑ

Κρίσιμες οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πόλεμος Ουκρανία: «Σταματήστε την ανεύθυνη στρατικοποίηση της Ουκρανίας αλλιώς...» -  Οι Ρώσοι προειδοποιούν τις ΗΠΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται εδώ και σχεδόν 2 μήνες, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο οικονομικό και γεωπολιτικό σκηνικό της Ευρώπης και της Αμερικής. Η Ρωσία φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να βγει η ηττημένη αυτού του πολέμου ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσει ακρότητες. Ωστόσο όλοι απεύχονται ένα ακόμα Παγκόσμιο πόλεμο, στοχεύοντας στην επίλυση του προβλήματος μέσα από την οικονομική πίεση.

Στα άκρα η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ για οπισθοχώρηση

Μάλιστα προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό (15/4) δημοσίευμα της Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Η αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον έρχεται λίγες ώρες μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα «Moskva» έπειτα από «χειρουργικό» πυραυλικό χτύπημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προϋπολογισμού 800 εκατ. δολαρίων.

Προχθές, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα θεωρήσει όλα τα οχήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στο ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σοκαριστική καταγγελία από Ζελένσκι για εκατοντάδες βιασμούς παιδιών

Σε μία σοκαριστική καταγγελία προέβη σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έκανε λόγο για «εκατοντάδες περιστατικά βιασμών» σε περιοχές που προηγουμένως είχε καταλάβει ο ρωσικός στρατός.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «ανήλικα κορίτσια και πολύ μικρά παιδιά συγκαταλέγονται» στα θύματα βιασμών, ενώ την ίδια στιγμή η Παγκόσμια Τράπεζα ετοιμάζει...διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr