Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ σε Επιτάφιο και Ανάσταση

Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ σε Επιτάφιο και Ανάσταση

Το ωράριο που θα ακολουθήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα έχουν ήδη ανακοινώσει οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (διαβάστε εδώ και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων). Όπως προκύπτει το ωράριο των σούπερ μάρκετ τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη θα είναι όμοιο με μια κανονική περίοδο λειτουργίας -δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 έως τις 21:00.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ σε Επιτάφιο και Ανάσταση

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ωστόσο, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν πιο αργά, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κλείσουν νωρίτερα. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος και του Σκλαβενίτη τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι (13:00) και θα κλείσουν στις 20:00. Να σημειωθεί ότι άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (π.χ. Μασούτης) θα κλείσουν στις 19:00 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ σε Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν είτε στις 18:00 (ΑΒ Βασιλόπουλος) είτε στις 19:00 (Σκλαβενίτης). Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά. Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές καλούνται να επιβεβαιώνουν το ωράριο λειτουργίας του Πάσχα απευθυνόμενοι στο σούπερ μάρκετ της επιλογής τους.

Ρίγη συγκίνησης από την κίνηση των σούπερ μάρκετ Lidl εν όψει Πάσχα

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί και φέτος η κίνηση της Lidl Ελλάς, η οποία χαρίζει αγάπη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και συγκεκριμένα στηρίζει το έργο του Οργανισμού «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής», ενώ εντύπωση έχουν προκαλέσει και οι προσφορές σε πολλά προϊόντα.

Από τις 14 Απριλίου και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, το αργότερο έως 27 Απριλίου, με κάθε αγορά μίας συσκευασίας Favorina «Πασχαλινό Τσουρέκι» αξίας 1,99€, η Lidl Ελλάς προσφέρει 0,50€ στον Οργανισμό «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής», ώστε να συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2013, στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προκειμένου να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας, να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις στην υποστήριξη ατόμων, ομάδων, φιλανθρωπικών σωματείων, οργανώσεων και συναφών φορέων και να προσφέρει υλικά αγαθά ή/και υπηρεσίες. Έχει ως σκοπό τη θέσπιση ισχυρών θεμελίων για την εδραίωση προτύπων κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και την προώθηση της έννοιας της κοινωνικής ευαισθησίας, ευθύνης και συνοχής στη χώρα μας, κάνοντας την αγάπη πράξη. Έτσι σήμερα στηρίζει, για σίτιση και καθημερινές ανάγκες 101 ιδρύματα, συσσίτια και ενδιάμεσους φορείς.

Η Lidl Eλλάς στηρίζει έμπρακτα το έργο του Δικτύου από το 2019, δωρίζοντας χρήματα για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών της ΜΚΟ Φάρος του Κόσμου και προϊόντα για τους συμπολίτες μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ενώ το 2020 προσέφερε 50.000€ για την επέκταση της δράσης του Δικτύου, που αφορά στη στήριξη ιδρυμάτων, φορέων και συσσιτίων, στον Νομό Αττικής. Ακόμη, από το 2020 τρέχει η Συνέργεια Προσφοράς και Αγάπης με την εταιρεία, το Δίκτυο και το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), όπου η πρώτη προβαίνει σε δωρεά τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών καθαριότητας, χαρτικών κ.ά, συνολικής αξίας 100.000€ τον χρόνο, τα οποία παραλαμβάνει σε μηνιαία βάση το Δίκτυο από την αποθήκη της εταιρείας στα Καλύβια Αττικής και τα διαθέτει για τη στήριξη του έργου του Κ.Υ.Α.Δ.Α., συγκεκριμένα για την κάλυψη βασικών αναγκών 340 οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η εταιρική υπευθυνότητα και η κοινωνική προσφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εταιρική κουλτούρα της Lidl Ελλάς και αυτό το αποδεικνύει η εταιρεία καθημερινά με πράξεις.