Καιρός: Πόσο θα διαρκέσει η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα - Οι συνθήκες που θα κάνουμε Πάσχα

Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις επόμενες ώρες

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Καιρός: Πόσο θα διαρκέσει η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα - Οι συνθήκες που θα κάνουμε Πάσχα

Ο καιρός θα συνεχίσει να βελτιώνεται αυτές τις μέρες ωστόσο όσο προχωράμε προς το Πάσχα, επανέρχεται η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα φέρνοντας μαζί της λασποβροχές, οι οποίες σύμφωνα με τις προβλέψεις του καιρού για τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένεται να επηρεάσουν το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ότι τις επόμενες ώρες και μέσα στη νύχτα θα υπάρξει ένα πέρασμα από κάποιες βροχές, μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, ενώ κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψόμετρα.

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για την αφρικανική σκόνη

Στην Αττική, αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές συννεφιές, οι οποίες μαζί με την μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα προκαλέσουν σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνονται πότε πυκνότερες και πότε αραιότερες. Ο άνεμος θα πνέει νότιος νοτιοανατολικός στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 11 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα υπάρξει αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά θα εμφανιστούν γρήγορα κάποιες αραιές συννεφιές κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώσουν και μαζί με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα δώσουν και κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Τις βραδινές ώρες και μέσα στη νύχτα ίσως ψιχαλίσει και βρέξει ασθενώς -τοπικά και για λίγο- κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Αρχικά θα πνέει ένας βόρειος άνεμος στα 3 με 4 μποφόρ, αλλά σχετικά γρήγορα θα γυρίσει σε νότιος στα 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 με 17 βαθμών Κελσίου.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για το Πάσχα

Μέσα από την καθιερωμένη πρόγνωση καιρού που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Σάκης Αρναούτογλου θέλησε να προειδοποιήσει για την εξέλιξη του καιρού μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Πιο αναλυτικά, με βάση όσα είπε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρχει θολούρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα σημειωθούν τοπικές λασποβροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, όπως σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, όμως αναμένεται να έχουν υποχωρήσει το Μεγάλο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου λοιπόν, η Ανάσταση θα γίνει με καλό και αίθριο καιρό, ενώ Κυριακή του Πάσχα αναμένεται περαιτέρω αισθητή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει σε πολλές πόλεις τους 25 βαθμούς Κελσίου.