Πάτρα: «Τα νέα πορίσματα, ακυρώνουν τα...» - Αποκλειστική πληροφορία από τον Λιάγκα στον αέρα της εκπομπής

«Αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα ή μέχρι...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάτρα: «Τα νέα πορίσματα, ακυρώνουν τα...» - Αποκλειστική πληροφορία από τον Λιάγκα στον αέρα της εκπομπής

Την Τρίτη του Πάσχα 26/4 έγινε μια αποκάλυψη μέσα από το Πρωινό του ΑΝΤ1 σχετικά με τις εξελίξεις της υπόθεσης στην Πάτρα. Μάλιστα ο Γιώργος Λιάγκας σύμφωνα με δικό του ρεπορτάζ αποκάλυψε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι σημαντικές βάσει των αποτελεσμάτων, που εκδώσουν οι νέοι ιατροδικαστές για τη Μαλένα και Ίριδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν οριστεί νέοι ιατροδικαστές, καθώς ζητήθηκε πειθαρχική έρευνα για τους πρώτους, που εξέτασαν τα νεκρά κορίτσια. Ο παρουσιαστής μάλιστα τόνισε πως τα νέα πορίσματα δε θα έχουν καμία σχέση με τα αρχικά, περιμένοντας πολλοί την ανατροπή της υπόθεσης.

Τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για την εξέλιξη της υπόθεσης στην Πάτρα

«Το πόρισμα των ιατροδικαστών, του κυρίου Καλογρηά και του κυρίου Καρακούκη, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας είναι έτοιμο. Δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, ούτε έχει παραδοθεί στις Αρχές επίσημα, όμως είναι έτοιμο.

Τα νέα πορίσματα, μπορώ να πω σαν αποκλειστική πληροφορία ότι ακυρώνουν πλήρως τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστών που είχαν αναλάβει τις υποθέσεις και της Μαλένας και της Ίριδας. Αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα ή μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Τα πορίσματα αυτά ακυρώνουν πλήρως τα αρχικά πορίσματα, άρα μπορεί να μιλήσουν για εγκληματική ενέργεια, ότι δολοφονήθηκαν τα παιδιά».

«Αναμένονται νέες προσαγωγές υπόπτων που θα κληθούν να μιλήσουν, θα ανακριθούν και πιθανό, όταν κατατεθούν αυτά τα πορίσματα να είναι και η απαρχή νέων συλλήψεων», τόνισε ο Γιώργος Λιάγκας.

Πάτρα: Το κρίσιμο λάθος της Ρούλας Πισπιρίγκου που την «καίει» - Αποκαλύφθηκε

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας και τον τρόπο που έχασαν τη ζωή τους Μαλένα και Ίριδα. Μάλιστα, οι δύο ιατροδικαστές της υπόθεσης εξετάζουν τους δύο φακέλους με προσοχή και από μηδενική βάση ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας των πορισμάτων που θα εκδώσουν.

Συγκεκριμένα, ξεψαχνίζουν το φάκελο της ώστε να διαπιστώσουν εάν ο θάνατός της Ίριδας ήταν ασφυκτικός, αλλά και ποιο μέσο χρησιμοποιήθηκε αν δεν ήταν το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια, ενώ δεύτερη αιτία θανάτου είχαν σημειώσει το πνευμονικό οίδημα.

Αναφορικά τώρα με την Μαλένα, η πρώτη ιατροδικαστική έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια μία αιτία θανάτου, που δεν συνάδει με την κλινική εικόνα του παιδιού, ωστόσο οι διαδικασίες της εκταφής έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μάλιστα, τα λάθη που έκανε η Ρούλα τις τελευταίες 18 ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας είναι αρκετά και όλα δείχνουν πως εκείνη βρίσκεται πίσω από την δολοφονία της μικρής, τόσο από τα φάρμακα που αναζητούσε και την επιμονή της να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα μέχρι και την ημέρα που επέλεξε να χορηγήσει την κεταμίνη στο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοξικολογική έκθεση της Μαλένας είναι καθαρή από ουσίες χωρίς όμως να έχει γίνει έλεγχος για κεταμίνη. Έχοντας λοιπόν στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή την έκθεση, ζητούσε να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα, ελπίζοντας ότι δεν θα ανιχνευθεί το δηλητήριο.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Αγλαΐα Κυριακού παρατηρούσε κάθε κίνηση των γιατρών μέσα στο νοσοκομείο. Μάθαινε για το κάθε φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα, αλλά και τη δοσολογία. Έβλεπε μέρα με τη μέρα ότι οι γιατροί αρχίζουν να έχουν υποψίες για τα περίεργα επεισόδια και αποφασίζει να ολοκληρώσει το δολοφονικό της σχέδιο το Σάββατο 29 Ιανουαρίου. Η ημέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Είχε υπολογίσει ακόμα και το χρόνο, που γίνεται η αλλαγή της βάρδιας. Φροντίζει η κεταμίνη, σύμφωνα με στοιχεία, να δοθεί μισή ώρα πριν αλλάξει το προσωπικό», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Δημήτρης Γαλεντέρης.

ΠΗΓΗ Τα νέα πορίσματα, ακυρώνουν  τα αρχικά