Κορωνοϊός: Τέλος για τους τουρίστες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από την 1η Μαΐου

Οι μάσκες σε κάθε περίπτωση παραμένουν ως έχουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Τέλος για τους τουρίστες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από την 1η Μαΐου

Την Πέμπτη 28/4 μετά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και τα self-test στα στα σχολεία, συνεδρίασε σήμερα η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει και να εισηγηθεί τα πρωτόκολλα βάση των οποίων θα αρθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Τι αποφάσισε η επιτροπή και για τους τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι επικυρώθηκε με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα ότι από την 1η Μαΐου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στην χώρα μας αλλά και για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Οι μάσκες σε κάθε περίπτωση παραμένουν ως έχουν. Η επιτροπή θα εξετάσει ξανά το θέμα της μάσκας και αργότερα θα τεθεί “επί τάπητος” το τι θα γίνει από 1η Ιουνίου. Παράλληλα εισηγήθηκε κάποιες αλλαγές στα πρωτόκολλα του τουρισμού με ενδεικτικό το ζήτημα της υποδοχής στα ξενοδοχεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο χάρτης των σημερινών 28/4 κρουσμάτων της χώρας μας

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες ήταν 7.580. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.309.962 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες ήταν 233 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 121.976(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 48, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.073 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 260 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 93.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 143 (55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 117 (45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.601 ασθενείς.

Κορωνοϊός κρούσματα

Εξωτερική φωτογραφία: EUROKINISSI