Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Επίδομα καυσίμου: Ανοίγει για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα - Που θα πιστωθούν τα χρήματα;

Δείτε αναλυτικά

Επίδομα καυσίμου: Ανοίγει για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα - Που θα πιστωθούν τα χρήματα;
Ενημέρωση 29.04.2022 12:19
Από Youweekly Team

Τη Πέμπτη 28/4 αιτήσεις υπέβαλαν οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 6 και 7 και πληρούν τα κριτήρια για την επιδότηση. Για σήμερα, 29 Απριλίου 2022, αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 8, 9. (Δείτε εδώ πότε θα πιστωθούν τα χρήματα)

Η επιδότηση καυσίμου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ωστόσο, από αύριο, 30 Απριλίου 2022, αίτηση για την επιδότηση καυσίμου θα μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν δεύτερη ευκαιρία όσοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους λόγω και των τεχνικών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στην πλατφόρμα εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Μέσα από την εφαρμογή για την επιδότηση καυσίμου, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών συμπληρώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας, δηλώνουν αν το όχημα είναι ιδιόκτητο ή με χρονομίσθωση (leasing) και, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, λαμβάνουν το ποσό της επιδότησης.

Αμέσως μετά επιλέγουν τον τρόπο καταβολής του ποσού της επιδότησης.

Οι διαθέσιμες μέθοδοι είναι οι εξής δύο:

 1. Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone. Με αυτή την επιλογή ο κάτοχος του οχήματος λαμβάνει ένα «μπόνους» 5 ευρώ (επιπλέον του ποσού της επιδότησης, δηλαδή).
 2. Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος. To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:
 • Alpha Bank
 • Τράπεζα Πειραιώς
 • Εθνική Τράπεζα
 • Eurobank
 • Viva
 • Παγκρήτια Τράπεζα

Βενζινάδικο - Επιδότηση καυσίμου

Ποιο είναι το ποσό της ενίσχυσης;

Το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται βάσει του άρθρου 81 του ν. 4916/2022. Ειδικότερα, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022, η πίστωση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά:

 • Πενήντα (50) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
 • Σαράντα (40) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,
 • Τριάντα πέντε (35) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
 • Τριάντα (30) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επαναλαμβάνεται ότι για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ.

Εσωτερική φωτογραφία: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Κεντρική φωτογραφία: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει η πλατφόρμα για την κάρτα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα Πάσχα: Οι νέες ανακοινώσεις για τους δικαιούχους

Share