Πάτρα: Οι γιατροί «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Γιατί επέμενε να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα;

Οι μαρτυρίες των γιατρών περιγράφουν μια ψυχρή Ρούλα Πισπιρίγκου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Οι γιατροί «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Γιατί επέμενε να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα;

Οι γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας στις καταθέσεις τους τονίζουν όλοι το ίδιο πράγμα, περιγράφουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως ένα ψυχρό άτομο που όχι μόνο δεν θρήνησε όπως μια μάνα όταν χάνει το παιδί της αλλά αντιθέτως δεν έχασε ούτε ένα δάκρυ για τον θάνατο των παιδιών της.

Οι γιατροί προσπαθούσαν επί μία ώρα να δώσουν ξανά ζωή στην Τζωρτζίνα, όταν αυτό δεν συνέβη, ανακοίνωσαν τα νέα στη μητέρα της, όμως η αντίδραση της Ρούλας τους εξέπληξε όλους.

Οι γιατροί της Τζωρτζίνας περιγράφουν τη στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου της 9χρονης στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Το «T-live» αποκάλυψε τις ακριβείς καταθέσεις των γιατρών και το πως εκείνοι περιγράφουν το σκηνικό της δολοφονίας.

«Βγαίνοντας από το θάλαμο είδα τη μητέρα που εκείνη την ώρα έβγαινε από το γραφείο των ιατρών όπου μόλις της είχε ανακοινωθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας. Της είπα συλλυπητήρια και εκείνη με ευχαρίστησε για την άμεση παρέμβασή μας. Είδα μια γυναίκα ψύχραιμη που δεν έκλαιγε. Λίγα λεπτά μετά είδα τον πατέρα. Εκείνος ήταν καταβεβλημένος και τα μάτια του φαίνονταν κλαμένα» υποστηρίζει η παιδίατρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

«Την ώρα που κάναμε την ανάνηψη με ρώτησε αν γνωρίζω αν δουλεύει ο βηματοδότης. Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις, δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης. Αυτή η ερώτηση της μου έκανε εντύπωση» καταθέτει εντατικολόγος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

«Εγώ ενημέρωσα τη μαμά, ότι το παιδί κατέληξε. Ήταν στρεσαρισμένη αλλά διατηρούσε ταυτόχρονα την ψυχραιμία της. Με ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κάναμε και μου ζήτησε αν γίνεται η νεκροτομή του παιδιού να γίνει στην Πάτρα. Της είπα ότι από όσο γνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν εφικτό και τη συμβούλεψα αν θέλει να ορίσει έναν ιατροδικαστή ως τεχνικό σύμβουλο που θα παρίσταται κατά τη διάρκεια της νεκροτομής» επισημαίνει εντατικολόγος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Η απάντηση που πήρε φαίνεται πως δεν την κάλυψε, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να θέλει πάση θυσία η νεκροτομή να μη γίνει στην Αθήνα. Λίγη ώρα μετά, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και ρωτά και δεύτερο γιατρό:

«Κάποια στιγμή, ενώ ετοίμαζα τα χαρτιά για τη νεκροψία-νεκροτομή της Τζωρτζίνας ήρθε η μητέρα και με βρήκε και με ρώτησε αν μπορεί να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα ή στα Γιάννενα. Της είπα ότι αυτό δεν το γνωρίζω και ότι αν μάθω θα την ενημερώσω. Πήρα έναν υπάλληλο του νοσοκομείου που δουλεύει στο γραφείο κίνησης να τον ρωτήσω. Αυτός μου είπε ότι πρέπει να το αιτηθούν οι ίδιοι οι γονείς στην Αστυνομία. Ενημέρωσα τη μητέρα αλλά αυτή μου είπε ότι είχε μιλήσει με κάποιον ιατροδικαστή ο οποίος της είπε ότι μπορούσε να γίνει» καταθέτει γυναίκα παιδίατρος από το «Αγλαΐα Κυριακού».

«Ενώ ετοιμάζαμε τα χαρτιά, η μαμά μου είπε: «Μπορώ να μείνω μόνη μου μαζί με το παιδί σε ένα δωμάτιο;». Εγώ της απάντησα ότι έτσι και αλλιώς θα ήταν σε μονόκλινο, επειδή το παιδί έφερε απινιδωτή και βηματοδότη, αλλά και λόγω της κατάστασής του, για να μην κολλήσει κάποια άλλη λοίμωξη» σημειώνει παιδίατρος από το «Αγλαΐα Κυριακού».

«Mου είπε για την Ίριδα, έτσι μου είπε ότι έλεγαν το δεύτερο παιδί που είχε πεθάνει, ότι η Τζωρτζίνα το βρήκε πεθαμένο στην κούνια και μετά από κάποιες μέρες έπαθε ανακοπή.

Αυτά είναι τα λόγια παιδιάτρου στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού” όταν ρωτούσε τη μητέρα για το ιστορικό της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ήταν η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου που του είπε ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια. Και αυτό η 33χρονη κατηγορούμενη το αρνείται κατηγορηματικά.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε το πρωί της Τρίτης 26/4 ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος για την υπόθεση της Πάτρας, με τον ίδιο μεταξύ άλλων να αναφέρει πως ποτέ δεν στέφτηκε να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, η οποία "κάηκε" μόνη της από μερικά λάθη που έκανε.

«Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ρούλα Πισπιρίγκου, υπάρχει και η θλίψη των ημερών και η όλη κατάσταση που δεν βοηθά. Δεν συνθηκολογεί, δεν πιστεύει ότι δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, ωστόσο είναι δύσκολο. Η πάγια θέση της είναι ότι δεν εμπλέκεται στον θάνατο των παιδιών, μένει σταθερή από την αρχή μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν ζητήματα που ανακύπτουν από την ημέρα της απώλειας της Τζωρτζίνας.

Πράγματι έχουν προκύψει κάποια ζητήματα και να ελέγξουμε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την κατηγορία. Υπάρχουν τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά της υπεράσπισης, έχουμε αναθέσει σε τεχνικούς συμβούλους να συντάξουν το πόρισμα τους για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Μας ενδιαφέρει να αποδείξουμε ότι η κεταμίνη δεν δόθηκε από την κατηγορούμε».

Αναφορικά με το τεστ πατρότητας και τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη: «Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για αυτή την ενέργεια. Και οι δύο γονείς είχαν υποβληθεί σε γονιδιακό έλεγχο τους τελευταίους μήνες και τότε ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έλεγε ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά. Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα έπρεπε να τον απασχολήσει νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν καθόλου επαφές στο ζευγάρι. Νομίζω πως υπάρχει ρήξη αλλά στις μεταξύ τους σχέσεις και τις συναισθηματικές και ηθικές απαιτήσεις που έχει ο ένας από τον άλλον. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται τις κατηγορίες και από την πρώτη στιγμή δεν έχει επιρρίψει καμία ευθύνη στον Μάνο Δασκαλάκη. Δεν είχε την ηθική και συναισθηματική στήριξη που θα προσδοκούσε από τον σύζυγό της. Θα καταθέσουμε μήνυση εάν προσφύγει σε τεστ πατρότητας ο Μάνος Δασκαλάκης.

Δεν έχω την απάντησή της για το εάν είναι η ίδια στο παραπλανητικό τηλεφώνημα, είναι κάτι που θα το συζητήσω μαζί της τις προσεχείς ημέρες. Δεν προκύπτει από κάπου ότι είναι έμμεση παραδοχή της κατηγορίας. Θα το χαρακτήριζα ως αφελή και εφηβική συμπεριφορά εάν ήταν εκείνη στο τηλεφώνημα. Προς το παρόν αυτό το τηλεφώνημα δεν είναι μέρος της δικογραφίας.

Δεν σκέφτηκα ούτε μία φορά να παραιτηθώ από την υπόθεση. Βρίσκομαι στη μέση γιατί αυτά που λέει και αυτά που ακούγονται ούτε επιβεβαιώνονται ούτε ούτε διαψεύδονται. Όσοn αφορά στις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, εστάλησαν 27 διαφημίσεις στον υπολογιστή της, τις οποίες δεν άνοιξε ποτέ», ανέφερε.