Πάτρα: Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη - Δίνει "ελαφρυντικά" στην Ρούλα Πισπιρίγκου

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη - Δίνει

Στο κανάλι του Mega, ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσίασε όλα όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για την υπόθεση στην Πάτρα, τα οποία δίνουν ελαφρυντικά στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών δεν θα μπορούσε να είχε εύκολα πρόσβαση στην κεταμίνη, τη στιγμή που τα ευρήματα φανερώνουν νέα στοιχεία, ενώ υποστηρίζει την 33χρονη και με ορισμένα ακόμη επιχειρήματα.

Τα "ελαφρυντικά" του Μάνου Δασκαλάκη για την Ρούλα Πισπιρίγκου

«Δεν θεωρώ ότι θα ήταν κάτι εύκολο για εκείνη να βρει κεταμίνη, γιατί δεν υπάρχει στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον κάποιος που να γνωρίζει από τέτοιου είδους ουσίες», είπε στην κατάθεσή του.

Και πρόσθεσε: «Καθ’όλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με την κατηγορούμενη, όπως και μετά κατά τη διάρκεια των προβλημάτων της υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι.

Δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της και τα φροντίζει και είναι υπερπροστατευτική. Μάλιστα οποιονδήποτε κι αν ρωτήσετε από τους συγγενείς και φίλους μας, θα σας πουν τα ίδια. Έτσι ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό, ότι θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά μου».

Μάλιστα επικαλέστηκε και συγκεκριμένα περιστατικά: «Την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα γίνεται το πρώτο επεισόδιο σπασμών και το παιδί μεταφέρεται στη ΜΕΘ. Εμείς ζητήσαμε να παραμείνει στη ΜΕΘ, ειδικά μετά το δεύτερο επεισόδιο που έκανε όπου ήμουν παρών».

Όσον αφορά το επεισόδιο σπασμών της 9χρονης στο Ωνάσειο, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν μπροστά, αλλά δεν ήταν μπροστά ούτε η Ρούλα. Η Τζωρτζίνα ήταν μόνη της, ενώ εκείνος και η Ρούλα, ενημερώθηκαν από τους γιατρούς:

«Πήγαμε λοιπόν στο Ωνάσειο, οπού το πρώτο βράδυ εκεί η Τζωρτζίνα μου, ξανά διασωληνώθηκε, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί υπήρξε αυτό το επεισόδιο, δηλαδή επαναλήφθηκε όμοιο γιατί την ίδια περιγραφή την είχα ακούσει από την κατηγορουμένη και για το επεισόδιο που έκανε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο.

Την ώρα του επεισοδίου το παιδί ήταν στη ΜΕΘ χωρίς να έχει κανέναν δίπλα του. Οι γιατροί μας ειδοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρω στις 07.00 και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει» περιγράφει ο 30χρονος.

«Καθώς καθόμασταν στο σαλόνι, ακούσαμε το παιδί να κάνει εμετό και τρέξαμε γρήγορα κοντά της για να δούμε τι συμβαίνει. Πήραμε τον κ. Ηλιάδη πάλι και σε συνεννόηση με την κατηγορουμένη, της είπε να κάνει κάποιες διαδικασίες, δηλαδή να κοπούν τα φάρμακα και η σίτιση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Όταν το παιδί γύρισε από το ΚΔΑΠ συνομιλώντας με βιντεοκλήση με την κατηγορουμένη, είδα την κόρη μου να κάνει ένα επεισόδιο και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Εκείνη τη στιγμή της είπα να πάρει αμέσως τον κ. Ηλιάδη για να της πει τι θα κάνει» αναφέρει.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δικαιολόγησε την πρώην σύντροφό του ακόμη και για τα μονόκλινα δωμάτια στα νοσοκομεία: «Φτάνοντας στο νοσοκομείο το παιδί το είδε μια ομάδα γιατρών, και μετά μπήκαμε σε δωμάτιο μονόκλινο. Αυτό έγινε λόγω της σοβαρής κατάστασης του παιδιού εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας που είχε» συμπληρώνει.

Ενώ για το νοσοκομείο στο Ρίο, είπε: «Κατά την εισαγωγή του στο Ρίο, το παιδί μπήκε σε μόνωση λόγω covid, δηλαδή έπρεπε να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, αλλά σε απομόνωση λόγω covid, δηλαδή έπρεπε να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, αλλά σε απομόνωση από τους άλλους ασθενείς μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα PCR» προσθέτει ο 30χρονος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης πλέον αποφεύγει τις δημοσιές εμφανίσεις μέχρις να έρθουν στο φως της δημοσιότητας τα πορίσματα θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας που ίσως δρομολογήσουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

«Ήταν εμφανές ότι ο Μάνος συμπλέει με τις απόψεις της Ρούλας» είπε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά στην εκπομπή και τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει πως η 33χρονη αποκλείεται να είχε προμηθευτεί κεταμίνη.

Ανατριχίλα - Η φράση με τις 8 λέξεις στη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Η ανακρίτρια έχει κληθεί να αποκωδικοποιήσει κάποιες από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που πέθανε τον Ιανουάριο του 2022 και για τον θάνατό της κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι ζωγραφιές αυτές βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της οικογένειας και αμέσως κατασχέθηκαν και εντάχθηκαν στη δικογραφία. Σε μία από αυτές της ζωγραφιές υπάρχει μία φράση 8 λέξεων που είχε γράψει η 9χρονη και γι’ αυτήν έχει κληθεί ειδική παιδοψυχολόγος, ενώ σοκαριστική είναι και η κατάθεση του παιδιάτρου της μικρής.

«Η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό» είχε γράψει η Τζωρτζίνα στη ζωγραφιά, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα το μεσημέρι 29/4 στην εκπομπή T-live.

«Η ζωγραφιά περιλαμβάνει τέσσερα πλαίσια, δύο κυκλάκια και δύο καρδούλες (;). Μέσα στο πλαίσιο το παιδί έχει τοποθετήσει ανθρώπινες μορφές. Οι δύο είναι μουτζουρωμένες. Δύο από τις μορφές φαίνεται να μοιάζουν με μικρά κορίτσια που έχουν στο κεφάλι φωτοστέφανα. Δεν πρόκειται για τις μουτζουρωμένες μορφές, αλλά για τις άλλες δύο. Υπάρχει κι ένα τρίτο κοριτσάκι, το οποίο είναι ζωγραφισμένο εκτός πλαισίου», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.