Πάτρα: Είναι οριστικό - Μέχρι του τέλος του Μάη θα έχει τελειώσει το θέμα με τους θανάτους των 3 παιδιών

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Είναι οριστικό - Μέχρι του τέλος του Μάη θα έχει τελειώσει το θέμα με τους θανάτους των 3 παιδιών

Στο ΣΚΑΙ μίλησαν ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων αλλά και ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, οι οποίοι αναφέρθηκε στις αστοχίες στα πρώτα πορίσματα των νεκρών παιδιών από την Πάτρα, για τα οποία μίλησε και η υπάλληλος του κοιμητηρίου.

Νέες αποκαλύψεις για την Πάτρα από Λέων και Μπαλάσκα

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, «από τα ευρήματα που έχουμε υπάρχουν σοβαρές αστοχίες στα πρώτα πορίσματα» και γι’ αυτό θα φέρουν ανατροπές τα νέα πορίσματα. Εξήγησε πως ενώ οι ιατροδικαστές κατέγραψαν τα ευρήματα σωστά, τα ερμήνευσαν λανθασμένα και δεν άφησαν περιθώρια να εξεταστούν περαιτέρω οι υποθέσεις.

Τόνισε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα. Ο Σταύρος Μπαλάσκας από την πλευρά της αστυνομίας εκτίμησε ότι η κατάσταση θα έχει τελειώσει μέχρι τέλος του μήνα και όσοι εμπλέκονται θα συλληφθούν άμεσα.

Για το Μάνο Δασκαλάκη είπε ότι η επιλογή του να απομακρυνθεί από τη δημοσιότητα δε μπορεί να τον καταστήσει «αόρατο», «αν τον χρειαστεί η ΕΛΑΣ θα τον έχει». Όσον αφορά τις κατηγορίες της Ρούλας Πισπιρίγκου προς τους γιατρούς, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει γιατρός που θα χορηγούσε 15 φιαλίδια κεταμίνης» στο παιδί.

Η 33χρονη "σπάει" τη σιωπή της μέσα από την φυλακή - Τι διαψεύδει

Νέα στοιχεία όπως φαίνεται έρχονται στο φως για τις κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα στο νοσοκομείο την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα, καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις νοσηλευτριών που παρακολουθούσαν ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί με το παιδί και μάλιστα εκείνη την ημέρα δεν έφυγε ούτε λεπτό από τον θάλαμο ενώ άλλες μαρτυρίες λένε πως συναντήθηκε με κάποιον.

«Εκείνη την ημέρα όσες φορές μπήκα στο θάλαμο της Τζωρτζίνας ήταν πάντα μαζί της η μητέρα της μέσα στο θάλαμο. Επίσης δεν μου είπε ποτέ ότι θα απομακρυνθεί από το θάλαμο να έχω το νου μου», λέει νοσηλεύτρια του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Πήγαμε με την άλλη συνάδελφο να ελέγξουμε τον φλεβοκαθετήρα και είδαμε ότι λειτουργεί κανονικά. Στο θάλαμο ήταν και η μαμά της Τζωρτζίνας η οποία μας είπε ότι κάποιες φορές η Τζωρτζίνα μπορεί να αντιδρά χωρίς όμως να την ενοχλεί κάτι. Μας παρακάλεσε λοιπόν αν ο φλεβοκαθετήρας λειτουργούσε να μην τον αλλάξουμε για να μην την ξανατρυπήσουμε. Εκείνη την ημέρα δεν ξαναμπήκα στον θάλαμό της. Όσες φορές όμως περνούσα έξω από το θάλαμο του παιδιού πάντα κοιτούσα από το τζάμι της πόρτας να δω αν είναι καλά. Η Τζωρτζίνα όλες τις φορές που την είδα ήταν ήρεμη. Επίσης όσες φορές πέρασα έξω από το θάλαμο πάντα ήταν μαζί της η μητέρα της».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από την φυλακή διαψεύδει ότι την ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας συνάντησε δυο άτομα στο κυλικείο του νοσοκομείου. «Δεν βγήκα από το δωμάτιο», είναι η απάντησή της μέσω του δικηγόρου της που μίλησε στην Τασούλα Παπανικολάου.

«Είναι ψέματα. Η βασική κατηγορία είναι ότι εκείνη τη μέρα δεν απομακρύνθηκε καθόλου από το δωμάτιο, τώρα έρχεται από άλλη πλευρά ότι δήθεν την επισκέφθηκε κάποιος, επειδή το συζητήσαμε τη ρώτησα συγκεκριμένα και μου λέει πολύ απλά όχι. Δεν υπήρξε κανείς που να την επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα», δηλώνει ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.