Αιδηψός: Κινδυνεύει με φυλάκιση ο 30χρονος - Πόσα χρόνια μπορεί να τιμωρηθεί

«Έκλαιγε με λυγμούς όλο το βράδυ» λέει ο δικηγόρος του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αιδηψός: Κινδυνεύει με φυλάκιση ο 30χρονος - Πόσα χρόνια μπορεί να τιμωρηθεί

Χαμό έχει προκαλέσει το απαράδεκτο και σοκαριστικό περιστατικό στην Αιδηψό όπου ένας άνδρας, κακοποίησε ένα γατάκι, κλωτσώντας το για να πέσει στη θάλασσα, αφού το είχε δελεάσει πρώτα με ένα ψάρι ενώ μάλιστα η παρέα του γέλαγε με το σκηνικό και το βιντεοσκοπούσε, ανεβάζοντάς το μετά στα social media.

Κινδυνεύει με φυλάκιση 5 ετών ο 30χρονος στην Αιδηψό

Ο 30χρονος συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε αυτόφωρο, ενώ ο δικηγόρος του θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. Σημειώνεται ότι εδώ ότι το πλημμέλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Ο αλλοδαπός δράστης συλληφθείς περνά για άλλη μια φορά το κατώφλι της εισαγγελίας, καθώς στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2017 είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς είχε εντοπιστεί με ποσότητα 67 κιλών κάνναβης. Στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης κι οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η σύλληψή του χθες (2/5) για την κακοποίηση της γάτας έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς, λέγοντας πως δεν έκανε κάτι κακό και πως ήταν μια πλάκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τακης Θεοδωρικάκος, μόνο το τελευταίο 5μηνο υπήρξαν 1.489 καταγγελίες και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων. Παράλληλα επιβλήθηκαν 940 πρόστιμα συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Στο Πρωινό μίλησε ο δικηγόρος του Μανώλη Καραμανώλη -o οποίος δεν είναι ο δράστης, αλλά δημοσίευσε το βίντεο- κ. Ιάσων Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την πράξη «απερίγραπτη κι εμετική» κι αποκάλυψε ότι «ο κατηγορούμενος όλο το βράδυ που βρισκόταν υπό κράτηση έκλαιγε με λυγμούς». Παράλληλα, όσον αφορά στο νομικό κομμάτι ο δικηγόρος του ατόμου που ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο, είπε ότι ο δράστης θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή αν παραπεμφθεί για κακούργημα.

«Σιγά που το σκοτώσαμε...» - Προκλητική η απάντηση του

O ίδιος φαίνεται να «ζητά και τα ρέστα» μέσα από το τελευταίο βίντεο που ανάρτησε στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος και ξεσπά για την έκταση που έχει πάρει το στιγμιότυπο με τον ίδιο να κλωτσάει γατάκι αφού πρώτα του κερδίζει την εμπιστοσύνη δελεάζοντας το με φαγητό.

«Σιγά που σκοτώσαμε το γατί ρε μ@@@», λέει μεταξύ άλλων ο άντρας που κακοποίησε τη γάτα στην ψαροταβέρνα ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για την πράξη του.

«Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλοτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», είπε σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που ο ίδιος δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.