Η κακοποίηση της γάτας έγινε θέμα στην Daily Mail - Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η εν λόγω υπόθεση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η κακοποίηση της γάτας έγινε θέμα στην Daily Mail - Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με την κακοποίηση του γατιού, από πελάτη ταβέρνας, στην Αιδηψό. Η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ από το συμβάν, περιγράφοντας τόσο τα γεγονότα και την κλωτσιά στο γατάκι από τον 30χρονο, όσο και την εξέλιξη με τη σύλληψή του, όπου τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Η κακοποίηση της γάτας έγινε θέμα στην Daily Mail

Αναφέρεται, δε, ότι προκλήθηκε σάλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολλούς να ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας.Φιλοξενούνται, επίσης, οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύλληψη, καθώς και στο ότι «η βία κατά των ζώων είναι απαράδεκτη».

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Έλληνας πελάτης εστιατορίου αντιμετωπίζει 10ετή κάθειρξη επειδή κλώτσησε γατάκι στη θάλασσα, αφού το προσέλκυσε με μια μπουκιά ψαριού».

Στο δημοσίευμα υπάρχουν επίσης φωτογραφίες και το βίντεο του περιστατικού, καθώς και αναφορά στην πρόσφατη αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα για την κακοποίηση των ζώων, που συνιστά πλέον κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 10 έτη και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Η κακοποίηση της γάτας έγινε θέμα στην Daily Mail

Η δημόσια συγγνώμη του Μανώλη Καραμανώλη για το περιστατικό στην Αιδηψό

Viral έχει γίνει το βίντεο, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες και δείχνει την κακοποίηση μιας γάτας στην Αιδηψό. Στο βίντεο βλέπουμε έναν άντρα να δελεάζει μια γάτα με τροφή, μόνο και μόνο για να την κλωτσήσει και να την σπρώξει στην θάλασσα.

Το περιστατικό τραβάει σε βίντεο ένας από τα μέλη της παρέας, ο Μανώλης Καραμανώλης, ο οποίος ένιωσε άσχημα μετά τον σάλο που ξέσπασε και ανέβασε βίντεο που ξεσπά στα social. Για αυτά του τα ξεσπάσματα θέλησε να τοποθετηθεί και στο «Πρωινό».

«Θέλω να ζητήσω μια συγνώμη για το βίντεο που ανάρτησα στα social media. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση να δέχομαι τέτοιο bullying. Δεν ξέρω πως να το πω τώρα… Είναι πρωτόγνωρο για μένα. Θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη για τον τρόπο που αντέδρασα.

Θέλω να σας πω ότι δεν εμπλέκεται κανένας από αυτούς που κατηγορούν σε βίντεο και φωτογραφίες. Ο κατηγορούμενος είναι ήδη στην αρχή, η δικαιοσύνη θα δώσει δικαίωση. Εμείς είμαστε έξω και δεν έχουμε κάποια παραπτώματα, δεν έχουμε κάνει κάτι και τα υπόλοιπα αναμένονται», τόνισε.

«Δεν διέπραξα εγώ την πράξη και ζητώ συγνώμη για το βίντεο που ανέβασα. Ήμουν και δεν ήμουν στην συγκεκριμένη παρέα. Δεν μπορώ να σας πω παραπάνω, η δικαιοσύνη θα μας κρίνει» είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Καραμανώλης.