Κορωνοϊός: Η κατανομή των σημερινών (7/5) κρουσμάτων

Αναλυτικά ο χάρτης

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Η κατανομή των σημερινών (7/5) κρουσμάτων

Για το Σάββατο 7/5 ανακοινώθηκαν 4.698 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.358.584 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες. Φυσικά και η υπόθεση αυτή δεν κλείνει, μετά τη νόσηση πολύ γνωστού κυβερνητικού εκπροσώπου απλώς η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται σταδιακά.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πώς οι ειδικοί επισημαίνουν πώς υπάρχει σημαντική ύφεση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με 454 κρούσματα και πως η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη αν η Βόρεια Ελλάδα δείξει στις επόμενες ημέρες προσοχή.

Η κατανομή των σημερινών (7/5) κρουσμάτων κορωνοϊού

Χάρτης κρουσμάτων covid

Ανατολική Αττική: 243 κρούσματα
Βόρειος Τομέας Αθηνών: 298 κρούσματα
Δυτική Αττική: 65 κρούσματα
Δυτικός Τομέας Αθηνών: 245 κρούσματα
Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 438 κρούσματα
Νήσων: 61 κρούσματα
Νότιος Τομέας Αθηνών: 233 κρούσματα
Πειραιώς: 238 κρούσματα

Ανατροπή με τις μάσκες – «Ίσως παραμείνουν στους εσωτερικούς χώρους»

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου ωστόσο η διατήρηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει ενώ η χρήση της σε εξωτερικούς θα είναι υποχρεωτική όπου υπάρχει συνωστισμός.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, τα κρούσματα υποχωρούν και η πανδημία βρίσκεται σε αποδρομή. Η κανονικότητα στη χώρα ξεκινά όπως και σε άλλες χώρες που αρχίζουν να ζουν κανονικά.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση που πάρθηκε νωρίτερα από την επιτροπή ειδικών για κατάργηση του COVID PASS προκειμένου κανείς να εισέλθει στην χώρα καθώς και στις υπόλοιπες εισηγήσεις για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και τη μείωση των rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ.