Έρχεται καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έρχεται καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου

Μπορεί να είναι λίγο διχασμένος ο καιρός σήμερα 12/5, όμως σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα η καλοκαιρία θα επικρατήσει, ενώ το Σαββατοκύριακο 14-15/5 το θερμόμετρο θα φτάσει στο κόκκινο και οι παραλίες θα γεμίσουν με λιώμενους.

Έρχεται καύσωνας το Σαββατοκύριακο 14-15/5

Ωστόσο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει μια καιρική αστάθεια, που δεν προβληματίζει ιδιαίτερα. Στην υπόλοιπή Ελλάδα ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα πελάγη.

Ενώ σε μερικές περιοχές στη νότια χώρα οι κάτοικοι θα δουν τα θερμόμετρά τους να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς. Δεν είναι άγνωστό ότι οι επιστήμονες μιλούν για ακραίο φετινό καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ.

Μερομήνια: Θα υποφέρουμε και φέτος το καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι "καυτό", αφού για ακόμη μια χρονιά θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα μάλιστα με το helppost.gr θα έχουμε "γερούς" καύσωνες και ο καιρός θα μας θέλει ή στην παραλία ή στο σπίτι με ερκοντίσιον.

Συγκεκριμένα, μπορεί να ζήσαμε έναν πολύ κρύο χειμώνα, όμως ο Ιούνιος ξεκινά με άστατο καιρό και δεν θα λείπουν οι γνωστές μπόρες. Ωστόσο από τα μέσα του μήνα και μετά θα επιστρέψει η ζέστη ενώ προς το τέλος θα μας επισκεφθούν και οι πρώτοι καύσωνες.

Μερομήνια Ιούνιος Ιούλιος

O Ιούλιος θα είναι ο μήνας που η χώρα θα γίνει «καμίνι» καθώς μετά το πρώτο δεκαήμερο οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας αναγκάσουν να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά στο φουλ.

Μερομήνια καλοκαίρι