Θεσσαλονίκη: «Έχασα το παιδί μου σε μια ώρα ξαφνικά» - Συντετριμμένη η μητέρα του 7χρονου Μάριου

«Είμαστε δύο γονείς που βιώνουμε το δράμα μας! Χάσαμε το αγγελούδι μας»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θεσσαλονίκη: «Έχασα το παιδί μου σε μια ώρα ξαφνικά» - Συντετριμμένη η μητέρα του 7χρονου Μάριου

Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη καθώς ο 7χρονος Μάριος έχασε ξαφνικά την ζωή του. Ο ίδιος πήγε το πρωί της Τρίτης 12/5 στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και σπασμούς και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ με αντίστοιχο τρόπο έφυγε την τελευταία του ανάσα και ένα 3χρονο κοριτσάκι πριν μερικές μέρες εξίσου στην Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα του παιδιού μίλησε στη Λευκή Γεωργάκη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τα λόγια τους να ανατριχιάζουν.

Συντετριμμένη μητέρα του 7χρονου Μάριου μετά τον αιφνίδιο θάνατό του

«Έχασα το παιδί μου σε μια ώρα ξαφνικά. Όλοι έκαναν το ανθρωπίνως δυνατό. Τις ευχαριστίες μας στο νοσοκομείο, στη διοίκηση, στους ανθρώπους, τον γιατρό που τον παρέλαβε και προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή, αλλά δεν ήταν δυνατό. Το παιδί δεν είχε κάτι, αλλά πολλά μπορεί να συμβούν σε έναν άνθρωπο. Κοιμηθήκαμε, ξυπνήσαμε και έγινε αυτό. Ήταν να πάει σχολείο, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.

Είμαστε δύο γονείς που βιώνουμε το δράμα μας. Χάσαμε το αγγελούδι μας. Εγώ σε δέκα ημέρες θα του έκανα πάρτι για τα 7 και είχα καλέσει τα παιδιά και σήμερα τον κηδεύω το καταλαβαίνεις; Δεν είχε πόνους. Το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του προφανώς. Το είδα μπροστά στα μάτια μου, προσπαθούσαν να κρατήσουν το παιδί μου στη ζωή αυτοί οι άνθρωποι και το παιδάκι μου είχε ήδη γίνει άγγελος, είχε επιλέξει να φύγει μόνος του, οπότε δεν υπάρχει κάποιος να κατηγορηθεί», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Μάριου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί τελικά έπαθε ανακοπή και έφυγε από την ζωή.

Ο Πρόεδρος εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δόντσιος μίλησε την ίδια στιγμή και μέσα σε όλα περιέγραψε το περιστατικό: «Χθες το πρωί προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής το 7χρονο παιδί με υψηλό πυρετό και σχεδόν σε ημικωματώδη κατάσταση. Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες και απαραίτητες ενέργειες κατά τη διάρκεια της ανάνηψης τόσο από τους παιδιάτρους μας, όσο και από τους παιδοεντατικολόγους του νοσοκομείου έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη».

Ο Μάριος είχε αναιμία και σε αυτό το γεγονός απέδωσαν αρχικά οι γιατροί ότι το παιδί παρουσίασε πολύ χαμηλό αιματοκρίτη όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Είχε πυρετό τις τελευταίες δύο ημέρες και οι γονείς τον πήγαν και στην παιδίατρο του καθώς είχε αρκετούς πόνους.

Η κηδεία του 7χρονου πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Υποψίες ότι κατέληξε από τη νόσο των λεγεωνάριων

Η νεκροψία-νεκροτομή και οι εξειδικευμένες εξετάσεις που ζήτησαν οι γιατροί αναμένεται να ρίξουν φως στον θάνατο του 7χρονου που «έσβησε» στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη, ημικωματώδη κατάσταση, με υψηλό πυρετό, σπασμούς, δύσπνοια και ακαμψία. Για ώρες προσπαθούσαν να το επαναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς δεν το κατάφεραν.

Ο πατέρας του παιδιού, δήλωσε ότι οι γιατροί ανέφεραν ότι ο θάνατός του ενδέχεται να οφείλεται στη νόσο των λεγεωνάριων ή νόσος των κλιματιστικών και πως ενδέχεται να κόλλησε το επικίνδυνο μικρόβιο από τα φίλτρα του κλιματιστικού. Οι περαιτέρω εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη.

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Η νόσος προκαλείται από ένα βακτήριο, μικρόβιο, που ζει μέσα σε στάσιμα νερά, εξήγησε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Ο χρόνος επώασης από τη στιγμή που ένα άτομο έρθει σε επαφή με το βακτήριο είναι από 2 μέχρι 10 ημέρες και στην αρχή τα συμπτώματα θυμίζουν την γρίπη όπως την ξέρουμε, τόνισε ο παιδίατρος.

Η επιδείνωση είναι ραγδαία με πνευμονία και πολύ υψηλό πυρετό και διάρροιες. Απαιτείται κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή για την αντιμετώπισή του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, δεν είναι εύκολο να υποψιαστεί κάποιος ότι ευθύνεται το εν λόγω βακτήριο ακόμα και όταν φτάσει στο νοσοκομείο και τα δείγματα πρέπει να σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια.Σε κάθε περίπτωση, ο παιδίατρος εξήγησε ότι δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.