Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Γιώργος Παππάς

Πένθος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Γιώργος Παππάς

Μια μεγάλη απώλεια μετρά το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή μια εμβληματική μορφή. Ο λόγος για τον Γιώργο Παππά, ο οποίος έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Η παλιά δόξα του Παναιτωλικού ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της ομάδας. Επίσης, θλίψη στην «οικογένεια» της ΕΡΤ προκάλεσε ο θάνατος της Κατερίνας Δερβίση μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Παππάς γεννήθηκε το 1952 και προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα στις αρχές του ’70. Συνέδραμε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική το 1974-75, της οποίας υπήρξε αρχηγός. Η σπουδαία καριέρα του σταμάτησε το 1984-85. Είχε γράψει ήδη το όνομά του στην πρώτη τετράδα των κορυφαίων σκόρερ του Παναιτωλικού, με 78 γκολ σε 11 χρόνια.

Επί χρόνια καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής σε πολλές ομάδες της περιοχής, όπως και του Παναιτωλικού. Υπήρξε πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου του Αγρινίου, δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

 Πέθανε ο Γιώργος Παππάς

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναιτωλικού για τον θάνατο του Γιώργου Παππά

«Η οικογένεια του Παναιτωλικού εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Γιώργου Παππά, εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας μας. Αγωνίστηκε για 11 σεζόν με τη φανέλα του Παναιτωλικού (299 συμμετοχές) και παραμένει έως σήμερα στην πρώτη τετράδα των σκόρερ (78 γκολ).

Ήταν ο αρχηγός της ομάδας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική στα μέσα της δεκαετίας του 1970.Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, η ΠΑΕ Παναιτωλικός θα αιτηθεί στην διοργανώτρια όπως στον τελευταίο αγώνα των Play-outs με τον Ιωνικό την προσεχή Κυριακή, οι ποδοσφαιριστές μας αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια».