Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: Η Εισαγγελία της «στέλνει τον λογαριασμό» για ψευδή καταγγελία

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: Η Εισαγγελία της «στέλνει τον λογαριασμό» για ψευδή καταγγελία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η εισαγγελία πρότεινε η υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα η οποία υποστήριξε πως έπεσε θύμα βιασμού, να μπει στο αρχείο, καθώς έκρινε πως η καταγγελία της 24χρονης ήταν ψευδής και σκοπό είχε να εξυπηρετήσει προσωπικούς της λόγους.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελία πρότεινε να επιβληθούν στην 24χρονη τα δικαστικά έξοδα καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «απασχόλησε τις αρχές ψευδώς και με δόλο».

Εξελίξεις με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Ωστόσο, την τελική απόφαση έχει το δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να δουν αν θα μπει τελικά στο αρχείο η συγκεκριμένη υπόθεση όπου έχει απασχολήσει όσο τίποτα άλλο.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τον βιασμό της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη

Αποκλείστηκε ο ομαδικός βιασμός

Ο κ. Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα μίλησε το πρωί της Τετάρτης 9/3, στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και περιέγραψε την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κοπέλας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα τις οποίες προκύπτει ότι δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της κοπέλας αλλά και οι μάρτυρες πρόκειται να "ρίξουν" αρκετό φως στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Ενώ οι επόμενες κινήσεις είναι πολύ σημαντικές.

«Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί. Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο. Τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απερρίφθησαν από την ανάκριση.

Κατά την άποψή μας η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου. Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στη θέση της. Το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση.

Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη. Ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα στο σώμα της. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, κ. Ζιώγας.