«Όπως το ζητήσατε...» - Η Ρωσία απάντησε στον Ουκρανό νικητή της Eurovision ρίχνοντας βόμβες στο Azovstal

Σοκαριστικά στιγμιότυπα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Όπως το ζητήσατε...» - Η Ρωσία απάντησε στον Ουκρανό νικητή της Eurovision ρίχνοντας βόμβες στο Azovstal

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή της Eurovision ο τραγουδιστής των Kalush Orchestra (δείτε εδώ τη συγκινητική του έκκληση) μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή τους που τους χάρισε τη νίκη στην Ουκρανία.

Η κίνησή του αυτή έφερε άμεσα την αντίδραση του ρωσικού στρατού, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Daily Mail, βομβάρδισε το Azovstal με ρουκέτες που πάνω έγραφαν: «Όπως το ζητήσατε».

Το μήνυμα της Ρωσίας στην Ουκρανία μετά τη νίκη στη Eurovision

«Όπως το ζητήσατε, Kalush! Για το Azovstal», «#Eurovision2022. Άκουσα την έκκληση στο f*** up Azov. Βοηθήστε τη Μαριούπολη. Βοηθήστε τη Μαριούπολη, τώρα», φέρεται να γράφουν πάνω οι βόμβες που έπεσαν στην περιοχή.

Τις φωτογραφίες με τα «μηνύματα» της Ρωσίας δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram o σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Petr Andryushchenko. «Είναι απλά απάνθρωποι… Έχουν χάσει οποιοδήποτε στοιχείο κοντά στον ανθρωπισμό και στην ανθρωπιά», δήλωσε ο σύμβουλος. «Αυτή είναι η αντίδραση του στρατού της Ρωσίας στη νίκη μας στη Eurovision 2022…» προσθέτει επίσης.

Το μήνυμα Ζελένσκι για τη νίκη στη Eurovision

Η νίκη της Ουκρανίας επιβεβαίωσε πανηγυρικά τα προγνωστικά, ωστόσο πολλοί κάνουν λόγο πώς νίκησαν καθαρά λόγω πολέμου.

Μάλιστα, λίγο μετά το φινάλε της Eurovision, o πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφορικά φυσικά με την νίκη της χώρας του.

«Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη. Του χρόνου η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision! Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πιστεύω όχι για τελευταία φορά. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε μια μέρα οι συμμετέχοντες και οι θεατές της Eurovision να φιλοξενηθούν στην ουκρανική Μαριούπολη.

Ελεύθερη, ειρηνική και έχοντας αποκατασταθεί! Ευχαριστούμε για τη νίκη τους Kalush Orchestra και όλους εκείνους που μας ψήφισαν! Σίγουρα, το νικητήριο τραγούδι μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία!», έγραψε χαρακτηριστικά.