«Αυτό το απεχθές πλάσμα...» - "Κόλαφος" ο πατέρας της Κάρολαϊν για την ποινή του Αναγνωστόπουλου

Τα σκληρά λόγια του για τον φονιά της κόρης του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Αυτό το απεχθές πλάσμα...» -

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/5), με το δικαστήριο να επιβάλει ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκισης στον πιλότο (δείτε εδώ ακριβώς πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή), για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας μίλησε στην Daily Mail και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να δει ποτέ την κόρη του, αν καταφέρει να επιβιώσει μέσα στη φυλακή.

Ανακουφισμένος με την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο πατέρας της Κάρολαϊν

«Καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί ποτέ να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, αλλά είμαι χαρούμενος που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις αστείες ανοησίες που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. Είμαι επιπλέον χαρούμενος που γνωρίζω ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, τη σκληρότερη φυλακή στην Ελλάδα που διαθέτει ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά συστήματα στην Ευρώπη.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ποινή

Όταν τελικά ολοκληρώσει την ποινή του, από την οποία πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να μην επιβιώσει, θα είναι ένας αλλαγμένος άνδρας, ένας κατεστραμμένος άνδρας, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία. Τώρα που η μοίρα του έχει τακτοποιηθεί, η Σούζαν και εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να αλλάξω το όνομα της Λυδίας σε αυτό της μητέρας της, για να μην συνδεθεί ποτέ με αυτό το απεχθές πλάσμα. Θα φροντίσω να μην μπορέσει ποτέ να δει την κόρη του ή να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί της», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Κάρολαϊν.

Κεντρική και εσωτερική φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της Κάρολαιν για την αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην ποινή του

«Οι αντιδράσεις του ήταν ίδιες με κατηγορούμενου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλακή για τροχονομική παράβαση. Δεν έχει ενσυναίσθηση», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Είπα στο δικαστήριο ότι “αν αναγνωρίσετε βρασμώ ψυχικής ορμής με κοιμώμενο θύμα, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που γίνεται κάτι τέτοιο”».

«Φρόντισε να αποφύγει το βάσανο του ακροατηρίου, καθώς ήξερε πως γνώριζα πολλά πράγματα, αφού έχω καλές σχέσεις και πολλούς γνωστούς στην Αλόννησο», τόνισε στη συνέχεια σχετικά με την δίκη.

«Πήρε την απόφαση να τελειώσει την Καρολάιν εκείνο το βράδυ, που η Καρολάιν του ανακοίνωσε πως τελείωσε η σχέση τους. Η Καρολάιν, εκείνο το βράδυ, έκανε αναζητήσεις για δωμάτιο σε ξενοδοχείο», είπε ακόμη ο κ. Χαρμάνης, επισημαίνοντας πως «φοβόταν η Καρολάιν. Το είχε γράψει και στο ημερολόγιο της, πως δεν θα την αφήσει να φύγει έτσι απλά».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Έπειτα, εξήγησε: «Αισθάνονται μια ανακούφιση, όμως το παιδί τους δεν γυρίζει πίσω. Η Σουζάνα αναγκάστηκε στα 60 χρόνια της να γίνει μικρομάνα και το μεγάλο άγχος της είναι πως θα μεγαλώσει το παιδί, ώστε στο μέλλον να μην έχει προβλήματα. Το παιδί έχει ήδη προβλήματα, στο υποσυνείδητο του είναι καταγεγραμμένο ότι βρισκόταν πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, που πάγωνε όσο περνούσε η ώρα».

Και κατέληξε μιλώντας για την συνάντηση του Αναγνωστόπουλου με την κόρη του: «Οι ειδικοί λένε πως καλό θα είναι να μην συναντήσει ποτέ το παιδί του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα στην Λυδία, ακόμη και αν είναι ενήλικη, αλλά θα φροντίσουμε να ακολουθήσουμε σε αυτό τις ιατρικές επιταγές», ενώ δήλωσε: «όταν έχουμε κάτι σημαντικό, θα ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και την ελληνική και την βρετανική, που βασανίσθηκε τόσο βάναυσα από τον κατηγορούμενο επί 37 ημέρες».