Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Παρόλο που η μέρα ξεκίνησε ευχάριστα και ο καιρός ήταν αίθριος σύφωνα με την πρωινή πρόγνωση της ΕΜΥ, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει από το μεσημέρι και μετά, καθώς θα παρουσιαστεί πρόσκαιρη επιδείνωση στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα από το μεσημέρι της Τετάρτης 18/5 έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19/5.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την αλλαγή καιρού την Τετάρτη 17/5

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη (18-04-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική, τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

Καιρός

Το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), ενώ την Πέμπτη 19/5, έως τις πρωινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από το απόγευμα της Τετάρτης 18/5 μέχρι και την Πέμπτη 19/5 θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο, από βορρά προς νότο, κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Κεντρική και εσωτερική φωτογραφία: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI

Συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Για ακόμη μια φορά αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς – σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» θα πλήξει τη χώρα επηρεάζοντας τη μισή Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του για τον καιρό ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τουλάχιστον στη μισή χώρα θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως και 8 βαθμών Κελσίου), ενώ αναμένονται παράλληλα βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα και δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Ωστόσο, η κακοκαιρία θα είναι σύντομη, με τον καιρό να... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr