Θρήνος για τον δημοσιογραφικό χώρο - Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη

Σε ηλικία 75 ετών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος για τον δημοσιογραφικό χώρο - Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη

Μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Τσαούση, ο χώρος της ενημέρωσης θρηνεί για άλλο ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο. Ο λόγος για την Κατερίνα Βελλίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη

Ήταν η κόρη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας "Μακεδονία", ό οποίος υπήρξε και ιδρυτής της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη", Ιωάννη Βελλίδη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/5 στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου. Τα αίτια θανάτου δεν έχουν βγει ακόμα στο φως της δημοσιότητας.

Κατερίνα Βελλίδη

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Κατερίνα Βελλίδη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1947. Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης.

Παντρεύτηκε τον Έλληνα διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία Σταμάτη Γεωργίου, κρύφα από τους γονείς της και παρά τις αντιρρήσεις τους, και μαζί απέκτησαν μία κόρη. Μετά το θάνατο του πατέρα της, η διεύθυνση του συγκροτήματος της “Μακεδονίας” και της “Θεσσαλονίκης” πέρασε αρχικά στη μητέρα της, Άννα Βελλίδη, και μετά το 1980 στην ίδια.