Καιρός: Αλλάζει όλο το σκηνικό - Ραγδαίες εξελίξεις με την πορεία του το Σαββατοκύριακο

Τι θα συμβεί;

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Καιρός: Αλλάζει όλο το σκηνικό - Ραγδαίες εξελίξεις με την πορεία του το Σαββατοκύριακο

Μπορεί το τοπίο αυτές τις μέρες να είναι βροχερό και θυελλώδες, ωστόσο έρχεται το Σαββατοκύριακο άκρως αλλαγμένο καθώς ο υδράργυρος θα βαρέσει κόκκινο! Πράγματι ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι από την ερχόμενη εβδομάδα καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο και ειδικότερα από την Κυριακή, ο υδράργυρος ανεβαίνει και θα δούμε θερμοκρασίες ακόμα και 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τι προβλέπει ο καιρός για τις επόμενες μέρες

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, «Μετά το γρήγορο αλλά κατά τόπους πολύ ισχυρό πέρασμα της κακοκαιρίας που μας απασχόλησε, φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα τραβήξει την "ανηφόρα" και μάλιστα από την Κυριακή 22/5 και έπειτα θα μπούμε για λίγες μέρες σε σχεδόν καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Όπως όλα δείχνουν η θερμοκρασία από το Σάββατο και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανεβαίνει και μάλιστα την Κυριακή ο υδράργυρος σε πολλές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα δείξει ακόμη και 34°C. Μάλιστα, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενδέχεται ο υδράργυρος τοπικά να ανέβει ακόμα παραπάνω και να προσεγγίσει και τους 35-36°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Έρχεται μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο

Σε ότι αφορά στα φαινόμενα, μετά το εξαιρετικό Σαββατο που θα περάσουμε, την Κυριακή ναι μεν η θερμοκρασία θα ανέβει αλλά θα εκδηλωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Αυτές οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και τη νέα εβδομάδα κυρίως πάντα στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας τα μεσημέρια και τα απογεύματα.

Ενδεικτικά οι θερμοκρασίες για το κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Παρασκευή: 25°C
Σάββατο: 30-31°C
Κυριακή: 33°C
Δευτέρα: 32°C

Εξωτερική και εσωτερική φωτογραφία (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Προβλήματα στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ - Τι συνέβη;

Από το βράδυ της Τετάρτης 18/5 ο καιρός άλλαξε εντελώς και ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι "σάρωσαν" ολόκληρη την Αττική. Η κακοκαιρία φαίνεται πως θα συνεχιστεί και σήμερα 19/5, ωστόσο ήδη έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός) διεξάγεται στο τμήμα Ταύρος – Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

ΗΣΑΠ

Εξωτερική και εσωτερική φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI