Αρπαγή 6χρονου: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τους πρώτους υπόπτους - Η μαφιόζικη επίθεση

Ο πατέρας βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αρπαγή 6χρονου: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τους πρώτους υπόπτους - Η μαφιόζικη επίθεση

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές μετά την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά το βράδυ της Τρίτης 24/5. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ο πατέρας του 6χρονου αγοριού, μαζί με ένα στενό συγγενή του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 6χρονος Ράινερ άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του έπειτα από ένα θόρυβο που άκουσε νομίζοντας πως επέστρεψε η μητέρα του. Όμως τα λεπτά που ακολούθησαν θυμίζουν σενάριο ταινίας αφού ο ανήλικος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άνδρα ο οποίος φορούσε μια μαύρη κουκούλα. Ο άγνωστος άντρας άρπαξε τον 6χρονο, Ράινερ και τράπηκε σε φυγή.

Οι πρώτοι ύποπτοι για την αρπαγή του 6χρονου από την Κηφισιά

Πληροφορίες από το protothema.gr αναφέρουν ότι ο άνδρας έχει ύψος περίπου 1,80 μέτρα και κανονικό βάρος και αφού άρπαξε το παιδί επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βαν. Αμέσως η γιαγιά ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες, ενώ εξέτασαν και τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή.

Αν κι οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει κι άλλα ενδεχόμενα, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι πίσω από την αρπαγή του 6χρονου να κρύβεται ο πατέρας του, ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο του για την επιμέλεια του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του 6χρονου είναι Ελληνίδα ακαδημαϊκός. Είχε φύγει στο εξωτερικό για ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του παιδιού όλα συνέβησαν στις 20:40 το βράδυ της Τρίτης όταν «στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και το άρπαξε από το σπίτι του. Το παιδί ήταν με τη γιαγιά του, άκουσε θόρυβο στην πόρτα, πήγε να δει ποιος είναι και τότε το άρπαξαν.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι συνοριακές αρχές «γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό. Δυστυχώς το σπίτι δεν είχε κάμερες. Από τα γειτονικά ακίνητα όμως υπάρχει υλικό. Η πληροφορία είναι ότι υπήρχε βαν, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας έως 45 ετών και η έρευνα προχωράει.

Ο δράστης ήταν λίγο πιο παχύς και με ύψος 1,80μ. Ο πατέρας έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού. Υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού και οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ,ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

“Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000″»

Εξαφάνιση 6χρονου στην Κηφισιά