Καιρός: Καύσωνας με 37αρια μέχρι το Σάββατο - Έρχεται κακοκαιρία από την Κυριακή

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Καύσωνας με 37αρια μέχρι το Σάββατο - Έρχεται κακοκαιρία από την Κυριακή

Το καλοκαίρι μας έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα και η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30 βαθμούς ενώ μέχρι και το Σάββατο αναμένουμε ένα μίνι καύσωνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, (δείτε εδώπόσο θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα).

Μετά τον καύσωνα έρχεται η κακοκαιρία

«Στο εσωτερικό της Μεσογείου υπάρχει εγκλωβισμένη μια ψυχρή λίμνη που δημιουργεί κακοκαιρία και αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα μας απασχολήσει το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια», εξήγησε ο μετεωρολόγος τονίζοντας ότι μετά τον καύσωνα έρχεται κακοκαιρία.

Για αύριο Παρασκευή (27/05) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε για τον καιρό ότι θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες το Σάββατο θα φτάσουν κοντά στους 35-37 βαθμούς Κελσίου προς τη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, εξηγώντας πώς όσο πιο κοντά στη θάλασσα βρίσκεται κανείς τόσο θα βοηθά η θαλάσσια αύρα για να μην γίνεται αισθητή η ζέστη.

Αντίθετα από την Κυριακή αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, περισσότερη αστάθεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενδεχομένως και χαλάζι, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα ενώ από την Τρίτη αναμένουμε να επικρατήσει καλοκαιρία με νέα άνοδο της θερμοκρασίας.