Εξάφανιση 6χρονου: Συναγερμός στις Ευρωπαϊκές Αρχές για τη μητέρα - Είχε απαγάγει το παιδί από την Νορβηγία

Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Εξάφανιση 6χρονου: Συναγερμός στις Ευρωπαϊκές Αρχές για τη μητέρα - Είχε απαγάγει το παιδί από την Νορβηγία

Σε αναβρασμό τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται το κοντινό και συγγενικό περιβάλλον του Ράινερ, του 6χρονου που απήχθη από την Κηφισιά, και από την αρχή στο κάδρο των Αρχών βασικοί ύποπτοι ήταν οι γονείς του. Μετά από ώρες ερευνών έγινε γνωστό πως το παιδί έχει φύγει εκτός ελληνικών συνόρων με τον πατέρα του, του οποίου ο δικηγόρος μετέφερε την δική του εκδοχή στο Live News.

Όσα αποκαλύφθηκαν για τη μητέρα σχετικά με την απαγωγή του 6χρονου Ράινερ

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος, «η πραγματική ιστορία είναι ότι η μητέρα απήγαγε το παιδί από τη Νορβηγία τον Ιούλιο του 2020». Ακόμη, ανέφερε πως έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος της μητέρας και σε περίπτωση που φύγει από την Ελλάδα το πιθανότερο είναι να συλληφθεί.

«Ο πατέρας προσπάθησε να πάρει πίσω στη Νορβηγία το παιδί μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης, η εκδίκαση όμως είχε καθυστερήσει και γι’ αυτό αποφάσισε να ασκήσει τα δικαιώματα για την κηδεμονία του παιδιού, γι’ αυτό τον πήρε και τον έφερε πίσω μόνος του», ανέφερε ο δικηγόρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα, «έτσι αν αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα μπορεί να συλληφθεί και να εκδοθεί στη Νορβηγία» είπε.

«Το αγόρι χάρηκε πάρα πολύ όταν επανενώθηκε με τον πατέρα του και είπε “μπαμπά, ήρθες να με πάρεις σπίτι;” και ο πατέρας είπε “ναι, αυτό θα κάνω αγόρι μου”». Ο δικηγόρος του πατέρα του μικρού Ράινερ τόνισε πως ο 6χρονοις θα εξεταστεί από γιατρούς, καθώς ο πατέρας φοβάται ότι το παιδί δεν τρεφόταν καλά όσο έμενε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπήρχε τρίτος ή ακόμα και τέταρτος συνεργός.

Στην φόρα φωτογραφία με τον Νορβηγό πατέρα του

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στη επιφάνεια για την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ μετά από την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το πως ο πατέρας του άρπαξε τον γιο του μέσα από το σπίτι του, την ώρα που βρίσκεται πλέον στην Νορβηγία.

Συγκεκριμένα, ο μικρός Ράινερ ταξίδεψε με πλαστό διαβατήριο στη Δανία και από εκεί έφτασε στη Νορβηγία. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, φωτογραφία του 6χρονου τον δείχνει στο σπίτι του στο Όσλο, ο Νορβηγός πατέρας του.

Όπως δήλωσε, το παιδί είναι χαρούμενο, ευτυχισμένο κοντά στον πατέρα του αλλά και το περιβάλλον που μεγάλωσε, κοντά στα ξαδελφάκια του και στους θείους του.