Σήφης Βαλυράκης: Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας ''σπάει'' τη σιωπή του

«Απλώς, πάνε να παρουσιάσουν ότι...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σήφης Βαλυράκης: Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας ''σπάει'' τη σιωπή του

Ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη έχει συγκλονίσει με την ιστορία του μιας και ο πολιτικός έφυγε από τη ζωή χτυπημένος στη θάλασσα από Ψαράδες. Έτσι λοιπόν, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οι δύο άντρες αναμένεται να καταθέσουν στον ανακριτή της Χαλκίδας.

Μετά τις δηλώσεις του ενός εκ των δύο κατηγορούμενων, την Πέμπτη 26/5 ο ένας αυτόπτης μάρτυρας ''έσπασε'' τη σιωπή του και μίλησε στην κάμερα του αντ1 σχετικά με τα όσα ξέρει. Μάλιστα αποκάλυψε πως προσπάθησαν να τον εκβιάσουν και τον απείλησαν, σε περίπτωση που βρει το θάρρος και καταθέσει για όσα αντίκρυσε εκείνη την τραγική ημέρα.

Οι δηλώσεις του αυτόπτη μάρτυρα στο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

«Δεν υπάρχει δεύτερο σκάφος. Ένα ήταν το σκάφος. Απλώς, πάνε να παρουσιάσουν ότι μοιάζει το σκάφος το δικό τους και πάνε να δώσουν τον άλλον για να την βγάλουν «καθαρή» οι δυο. Από όραση έχω καλή, βλέπω πολύ καλά. Δεν μπορούν να μου πουν οι άλλοι εμένα ότι ήταν την στιγμή που ήταν δυο μέσα στο σκάφος. Και το συγκεκριμένο σκάφος δεν λέμε ότι έμοιαζε, άλλο το έμοιαζε και άλλο τι ήτανε. Υπάρχει διαφορά» .

«Υπάρχουν μάρτυρες που λένε ότι το σκάφος δεν ήταν στο λιμάνι, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες με τα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων στο λιμάνι», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης.

Να σημειωθεί ότι ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει δύο μηνύσεις, μία κατά των δραστών για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και μία κατά παντός υπευθύνου για τραμπουκισμούς και απειλές που δέχθηκε για να αλλάξει την κατάθεσή του. Πιέσεις καταγγέλλει και ο άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Επίσημα άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία

Δικαίωση για την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, καθώς όπως φαίνεται, η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του δεν αρχειοθετήθηκε και έγινε δεκτή η προσφυγή στην Εισαγγελία Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται πως το Ιανουάριο του 2021 ο Σήφης Βαλυράκης βρήκε τραγικό θάνατο στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια. Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του άλλοτε υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για ανθρωποκτονία, ζητώντας να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης... διαβάστε τη συνέχεια για τον Σήφη Βαλυράκη στο Athensmagazine.gr