Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Φως στο Τούνελ: Κοινά ευρήματα και στα τρία παιδιά - Νέα στοιχεία στο φως

Τι αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη

Φως στο Τούνελ: Κοινά ευρήματα και στα τρία παιδιά - Νέα στοιχεία στο φως
Ενημέρωση 28.05.2022 10:35
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Συνεχίζονται οι έρευνες αι οι εργαστηριακές αναλύσεις στα δείγματα οργάνων των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας και μάλιστα έχουν ήδη σχηματίσει τις πρώτες εικόνες οι επιστήμονες. Οι δύο μικρότερες αδελφές της 9χρονης Τζωρτζίνας έχουν όπως και εκείνη αλλοιώσεις στο ήπαρ και στους πνεύμονες που παραπέμπουν σε πνευμονικό οίδημα, ως αποτέλεσμα υποξίας, έλλειψης οξυγόνου δηλαδή σε εγκέφαλο και όργανα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η υποξία στα δυο κορίτσια προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο ή από φαρμακευτική ουσία. Η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας και δεν αποκλείεται να καταστούν και άλλα πρόσωπα κατηγορούμενοι, τουλάχιστον ως προς την έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, που οδήγησε στο θάνατό τους ενώ αναμένεται να έρθουν και 5 νέα πορίσματα.

Το βράδυ της Παρασκευής 27/5 η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε για ακόμη μια φορά με την εν λόγω υπόθεση, δίνοντας νέα στοιχεία στο φως μέσα από την εκπομπή της.

«Να σας πω και κάτι; Κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε μία - δυο βδομάδες θα έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Τουλάχιστον απ΄όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω...», είπε μεταξύ άλλων Αγγελική Νικολούλη.

Κοινά ευρήματα στα 3 παιδιά στην Πάτρα

Γιατί καθυστερούν τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο της εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη, Αλήθειες με τη Ζήνα, βρέθηκε η υπόθεση θρίλερ της Πάτρας, μιας και ο Πέτρος Κουσουλός εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης με ακόμη μία αποκάλυψη που ανατρέπει πολλά δεδομένα αλλά φωνίζει παράλληλα ορισμένα κενά και ερωτήματα σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας (για τον οποίο θα καταθέσει και η ιατροδικαστής) και της Ίριδας, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο των αρχών.

Ο ρεπόρτερ ανέφερε...« Είναι ουσιαστικά η εισαγγελική έρευνα η οποία γίνεται για την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας. Υπάρχει μία καθυστέρηση σε ότι αφορά την παράδοση του διαβόητου, του πολυπόθητου πορίσμαστος των ιατροδικαστών, οι οποίοι ουσιαστικά καλούνται να ξεδιαλύνουν το κουβάρι και να δώσουν μία σαφή απάντηση, πρώτα στην κατηγορουμένη, και στη δικαιοσύνη και αφετέρου σε όλους σε μας, από τι κατέληξαν αυτά τα δύο παιδιά.

Αυτή η καθυστέρηση λοιπόν έχει να κάνει με το γεγονός ότι όπως έχουμε πληροφορηθεί, ακόμα δεν έχουν παραδοθεί, δεν έχει ολοκληρωθεί ο τοξικολογικός έλεγχος ο οποίος διενεργείται, η τοξικολογική εξέταση σε ότι αφορά το θέμα τη Μαλένας και της Ίριδας,

Είναι πολύ μεγάλη καθυστέρηση, καθώς θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι πριν από αυτή την επιτροπή είχε συσταθεί και προηγούμενη, και έχει περάσει πλέον ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μιας και κοντεύει να συμπληρωθεί το δίμηνο και ακόμη δεν έχουμε απάντηση σε ότι αφορά αυτά τα παιδιά. Ωστόσο έχουν σταλθεί τα δείγματα και της Μαλένας και της Ίριδας, ευτυχώς έχουν διασωθεί υλικά και είναι στο αρμόδιο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ο τοξικολογικός επανέλεγχος.

Υπάρχει όμως και μία τρύπα στην υπόθεση καθώς δεν έχει διασωθεί το αίμα, το ουσιαστικό μεταθανάτιο εύρημα το οποίο χρησιμοποιείται από τις αρχές και τους τοξικολόγους προκειμένου να έχουν μια σαφή εικόνα, έχουν διασωθεί όμως τα όργανα, όμως ο επανέλεγχος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολος μιας και είναι τελείως απίθανο να βρεθεί κάτι που δεν είχε βρεθεί στον πρώτο τοξικολογικό έλεγχο.

Στο τέλος επίσης αναφέρει πως σχετικά με το πρόβλημα της υπατικής εκφύλισης είναι επίσης εντελώς απίθανο να έχει χορηγηθεί κάτι στη Μαλένα όπως πχ κεταμίνη και να μην φάνηκε στον πρώτο τοξικολογικό έλεγχο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τραγωδία Πάτρα: Συγκλονίζει το σημείωμα της Τζωρτζίνας - «Μαμά είσαι κακιά»

Πάτρα: «Η μητέρα ήταν...» - Ο υπεύθυνος διατροφής της Τζωρτζίνας αποκαλύπτει για την συμπεριφορά της Ρούλας

Share