Τραγωδία Πάτρα: Την εκταφή της Μαλένας προτείνει η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Την εκταφή της Μαλένας προτείνει η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα

Η υπόθεση της Πάτρας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι εξελίξεις δεν έχουν τέλος μιας και αρκετά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τους τρεις θανάτους των άτυχων κοριτσιών, όπου την ίδια ώρα η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού αφού κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA , η Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είναι η ιατροδικαστής που έβαλε την υπογραφή της, στην εξέταση που έγινε στη σορό της Μαλένας το 2019, ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν πίσω από τον θάνατο του παιδιού, κρύβεται εγκληματική ενέργεια. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να γίνει εκταφή της σορού του παιδιού, ώστε να ληφθούν δείγματα για νέες εξετάσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με το MEGA, η ίδια ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν πίσω από τον θάνατο του παιδιού, κρύβεται εγκληματική ενέργεια. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να γίνει εκταφή της σορού του παιδιού, ώστε να ληφθούν δείγματα για νέες εξετάσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την τραγωδία στην Πάτρα

Κοινά ευρήματα και στα τρία παιδιά - Νέα στοιχεία στο φως

Συνεχίζονται οι έρευνες αι οι εργαστηριακές αναλύσεις στα δείγματα οργάνων των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας και μάλιστα έχουν ήδη σχηματίσει τις πρώτες εικόνες οι επιστήμονες. Οι δύο μικρότερες αδελφές της 9χρονης Τζωρτζίνας έχουν όπως και εκείνη αλλοιώσεις στο ήπαρ και στους πνεύμονες που παραπέμπουν σε πνευμονικό οίδημα, ως αποτέλεσμα υποξίας, έλλειψης οξυγόνου δηλαδή σε εγκέφαλο και όργανα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η υποξία στα δυο κορίτσια προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο ή από φαρμακευτική ουσία. Η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας και δεν αποκλείεται να καταστούν και άλλα πρόσωπα κατηγορούμενοι, τουλάχιστον ως προς την έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, που οδήγησε στο θάνατό τους ενώ αναμένεται να έρθουν και 5 νέα πορίσματα.

Το βράδυ της Παρασκευής 27/5 η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε για ακόμη μια φορά με την εν λόγω υπόθεση, δίνοντας νέα στοιχεία στο φως μέσα από την εκπομπή της.

«Να σας πω και κάτι; Κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε μία - δυο βδομάδες θα έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Τουλάχιστον απ΄όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω...», είπε μεταξύ άλλων Αγγελική Νικολούλη.