Ξεσπά ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ - ''Η Ελλάδα κινδυνεύει να..."

Σκληρά τα λόγια του πατέρα μετά την απαγωγή του γιού του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξεσπά ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ - ''Η Ελλάδα κινδυνεύει να...

Όπως έχει γίνει γνωστό ο 6χρονος Ράινερ Πέντερσεν, που έχει απασχολήσει τα τελευταία 24άωρα την κοινή γνώμη, βρίσκεται με τον πατέρα του Ρίκι στη Νορβηγία, απολαμβάνοντας παιχνίδι και βόλτες στις παιδικές χαρές της πόλης του. Ο 55χρονος πατέρας ωστόσο στέλνει ανελλιπώς δηλώσεις του για την δική του εκδοχή, γύρω από τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής 22/5 στο σπίτι της μητέρας στην Κηφισιά (Δείτε εδώ βίντεο με την αρπαγή του παιδιού).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πρώτο Θέμα , ο ίδιος μίλησε για την «Υπόθεση Ρ», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος αλλά και για το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας.

Τι δήλωσε ο 55χρονος πατέρας του Ράινερ

Ο πατέρας ήταν καταιγιστικός σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν από τα ελληνικά δικαστήρια. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια υπόθεση που θα είχε λυθεί μέσα σε εβδομάδες αν είχε ληφθεί υπ' όψην η Συνθήκη της Χάγης και όχι σε χρόνια, όπως έγινε με την περίπτωση του παιδιού του. Τονίζει δε, ότι αν δεν ληφθούν στα σοβαρά οι υποθέσεις αυτές, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει καταφύγιο για εγκληματίες απαγωγείς παιδιών.

Και συνεχίζει :

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του αγοριού μου, που απήχθη το 2020 και να το φέρω στο σπίτι μας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει για την αρχή της επιστροφής η Σύμβαση της Χάγης. Όταν τα ελληνικά δικαστήρια δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του παιδιού μετά από παράνομη απαγωγή, αναγκάστηκα να ενεργήσω με τις εξουσίες που μου έδωσε η πλήρης γονική μέριμνα και η πλήρης επιμέλεια που έχω κερδίσει με απόφαση Νορβηγικού δικαστηρίου».

Η μητέρα του μικρού αγοριού ξεσπά για πρώτη φορά

Η μητέρα του μικρού αγοριού δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου , Live News την Παρασκευή 27/5 και δήλωσε:

«Αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο, πλαστό διαβατήριο, είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;», είπε αρχικά με έντονο ύφος.

Και συμπλήρωσε: «Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρωτήσαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε ναι και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν» ανέφερε.

«Αν εγώ πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια ενώ εκείνος στις δίκες του ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια», ανέφερε στη συνέχεια.

Έπειτα, προσπάθησε να εξηγήσει πως ξεκίνησαν όλα: «Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει 'ναι σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα'. Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του».

«Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς, αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πάτερα του», κατέληξε.