Πέθανε ο τελευταίος Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας

Σε ηλικία 101 ετών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέθανε ο τελευταίος Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας

Την ίδια ημέρα που ο γνωστός τραγουδιστής Δάκης έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή 29/5, ο τελευταίος Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 101 ετών. Η ημέρα αυτή ήταν η ημέρα του ετήσιου μνημόσυνου για τις ψυχές των Πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Ιερολοχιτών και Καταδρομέων.

Πέθανε ο τελευταίος Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας

Ο Κ. Κόρκας πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, κατέθεσε στεφάνι για τους ήρωες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς που έπεσαν στο καθήκον στο μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής.

Κωνσταντίνος Κόρκας

Για τον θάνατό του, μάλιστα, προχώρησε σε μία ανάρτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε.

Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων του Έθνους, αφού τίμησε τους πεσόντες συμπολεμιστές του. Κρατώ μια φράση του, από το πρόσφατο ταξίδι μας στη Σύμη: "Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται". Αθάνατος!».

Άλλη μία ανάρτηση πρόληθε και από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο: «Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ… εν όπλοις. Αντίο Μεγάλε Έλληνα. Άξιο τέκνο της Πατρίδος! Έφυγες στο Καβούρι, εκεί που μνημονεύσαμε μαζί και σήμερα όλους τους συμπολεμιστές σου! Σε ευχαριστώ για όλα! Θα 'σαι πάντα ο Φάρος κι η Πυξίδα μας!».

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος του Αθανασίου γεννήθηκε στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας το 1921. Αποφοίτησε από τη ΣΣΕ το 1943 με το βαθμό του Ανθλγού (ΠΖ). Απεστρατεύθη το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου και με τον τίτλο του Επίτιμου Διοικητού της 1ης Στρατιάς.

Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941), της Β. Αφρικής (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943-45) και τέλος στις επιχειρήσεις της περιόδου 1947 – 49 όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές.