Πάτρα: Νέο αίτημα εκταφής για την Μαλένα προτείνει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα

Δεν αποκλείει την οξεία ηπατική ανεπάρκεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Νέο αίτημα εκταφής για την Μαλένα προτείνει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα

Η Χριστίνα Τσάκωνα κατέθεσε στο τμήμα ανθρωποκτονιών για την ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας, την Παρασκευή 27/5 επί δύο ώρες και το μεσημέρι της Τρίτης 31/5, και στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, Αλήθειες με την Ζήνα, μετά τα λεγόμενα της Αγγελικής Τσιόλα, που είναι ένας από τους ιατροδικαστές της υπόθεσης, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα λεγόμενά της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη επιμένει στην ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου της δεύτερης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, με βάση, όμως, τα ευρήματα που είχε εκείνη την περίοδο.

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα ζητά την εκταφή της Μαλένας για την τραγωδία στην Πάτρα

Παρά το γεγονός πως δεν αποκλείει το γεγονός να πρόκειται για οξεία ηπατική ανεπάρκεια εν τέλει, δεν αλλάζει την άποψή της ή τα τελευταία λόγια για την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει, επειδή, όμως, ερευνάται ο θάνατος της Τζωρτζίνας ως εγκληματική ενέργεια, θεωρεί απαραίτητο να συμβεί οποιαδήποτε ενέργεια για επανεξέταση της Μαλένας, στις οποίες ενέργειες περιλαμβανεται η εκταφή της.

Ραγδαίες εξελίξεις με την τσάντα της Τζωρτζίνας

Κι ενώ το σπίτι του ζευγαριού Δασκαλάκη στην Πάτρα έχει σφραγιστεί από τις Αρχές, σάλος επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας, την οποία πήγε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο δικηγόρος συγγενή της αποβιώσας σπιτονοικοκυράς Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Αφότου την πήρε από το σπίτι όπου και την βρήκε σκοπός του να παραδώσει την τσάντα στην 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την ανθρωποκτονία της 9χρονης.

«Σήμερα ήρθα να παραδώσω στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών την τσάντα της μικρής, άτυχης Τζωρτζίνας, που μέσα στην τσάντα έχει αποδεικτικό υλικό που πρέπει να παραδοθεί στην ανακρίτρια» ανέφερε.

Το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει στην κατοχή του αυτό το κρίσιμο στοιχείο προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Έγιναν ενέργειες οι οποίες είναι πέρα από τα όρια οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση και προβληματισμό. Είναι ένα ζήτημα που θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές», υποστήριξε ο δικηγόρος της.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος από την πλευρά του αποχώρησε από το γραφείο της ανακρίτριας χωρίς να έχει παραδώσει τη τσάντα ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα.

«Καμία κλοπή δεν υφίσταται διότι είμαι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλω να παραδώσω το ανακριτικό υλικό στην 18η ανακρίτρια», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ το Ειρηνοδικείο Πατρών αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα των συγγενών της σπιτονοικοκυράς να τους παραδοθούν τα κλειδιά του ακινήτου της οδού Μπιζανίου και διέταξε τη σφράγισή του, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.