Κακοκαιρία: Έφτασε και στην Αττική - Ποιες περιοχές πλήττουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κακοκαιρία: Έφτασε και στην Αττική - Ποιες περιοχές πλήττουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

Το βράδυ της Δευτέρας (6/6) έφτασαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική καθώς η βροχή έχει ξεκινήσει με τα φαινόμενα να κατευθύνονται προς τα νότια της πρωτεύουσας, ενώ το σκηνικό του καιρού συνθέτουν η πτώση της θερμοκρασίας και οι κεραυνοί.

Ήδη νωρίτερα, το κύμα της κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα έπληξε την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας προβλήματα από το έντονο μπουρίνι, με πλημμυρισμένους δρόμους και πτώσεις δέντρων. Στη συνέχεια η κακοκαιρία κατευθύνθηκε νοτιότερα, χτυπώντας πολλές πόλεις της Θεσσαλίας.

Εξωτερική φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Η εξέλιξη του καιρού

Καιρός Αγίου Πνεύματος 2022: Oι πρώτες προβλέψεις και η αγωνία των εκδρομέων

Μια εβδομάδα έμεινε για το επόμενο τριήμερο του 2022 την εορτή του Αγίου Πνεύματος και όλοι αγωνιούν για τον καιρό των ημερών αυτών, δεδομένου ότι από σήμερα και για τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επιδεινωθεί με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και τις μπόρες που ενδεχομένως να φέρουν και χαλαζοπτώσεις(Δείτε τις προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου για την εβδομάδα).

Οι εκδρομείς ελπίζουν σε βελτίωση του καιρού, καθώς ιδανικά θα ήθελαν η ''απόδρασή'' τους να συνδυαστεί και με τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες μέρες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος από αύριο, Τρίτη (07/06) έως τουλάχιστον την Παρασκευή αναμένεται έντονη αστάθεια, με μεσημεριανές απογευματινές καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως κεντρικά και βόρεια, που μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αρκετά και θα ξεπερνά οριακά τους 30 βαθμούς Κελσίου και αυτό τις μεσημεριανές ώρες και στα ηπειρωτικά.

Όσον αφορά, δε, τον καιρό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ εκτίμησε ότι θα βελτιωθεί ξανά τις επίμαχες ημέρες.