Έρχεται ξανά χειμώνας - Βροχερός ο καιρός τις επόμενες μέρες

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έρχεται ξανά χειμώνας - Βροχερός ο καιρός τις επόμενες μέρες

Αποχαιρετάμε όπως φαίνεται για μερικές μέρες το καλοκαίρι καθώς από σήμερα 9/6 αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο.

Ο καιρός μέχρι την Δευτέρα 13/6

-Έντονη αστάθεια με τοπικά μπουρίνια κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Από το Σάββατο το απόγευμα και μετά ύφεση φαινομένων
-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Από Δευτέρα μικρή άνοδος
-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ

H αστάθεια θα επικρατήσει μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου, με πολύ ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά με ανέμους έως 6 μποφόρ και θερμοκρασίες περί τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Πέμπτη αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με μπόρες Παρασκευή και Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αστάθεια τοπικά έντονη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Με τον ιδιαίτερα άστατο καιρό να επιμένει σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας θα οδηγηθούμε τουλάχιστον μέχρι και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος επηρεάζοντας αρκετά τις δραστηριότητες - αποδράσεις του τριημέρου.

Είναι σημαντικό όμως να σταθούμε στη νέα υποτροπή που θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Πέμπτη από το απόγευμα και στη συνέχεια και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου.

Πρόκειται για ένα νέο «κύμα» καλά οργανωμένης κακοκαιρίας που θα μας έρθει από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προκαλώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Εξωτερική φωτογραφία: (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σημαντική ανακοίνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε τους πολίτες για τον καιρό τις επόμενες ημέρες καθώς με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η Πέμπτη (9/6) σε πολλές περιοχές της χώρας ωστόσο ο καιρός την Παρασκευή (10/6) αναμένεται να αλλάξει και πάλι.

Την Παρασκευή (10/6) από τα ΒΔ μπαίνει η έντονη αστάθεια στην χώρα και θα κινηθούν προς τα ανατολικά. Έντονα φαινόμενα θα έχουμε στη ΒΔ Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Το Σάββατο (11/6), θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα ΒΑ της χώρας, ενώ βροχές αναμένεται να σημειωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την Κυριακή (12/6) θα ανοίξει ο καιρός σχεδόν παντού, ωστόσο οι διάσπαρτες μπόρες θα κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους.

Τη Δευτέρα (13/6) θα έχουμε περάσματα με μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και βόρεια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.