«Θα συνεχίσω το νέο τρόπο ζωής» - Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου μετά την επέμβαση

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Θα συνεχίσω το νέο τρόπο ζωής» - Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου μετά την επέμβαση

Πριν από λίγες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ένα προγραμματισμένο ραντεβού ώστε να βάλει βηματοδότη καθώς οι γιατροί είχαν κρίνει ότι είναι αναγκαίο.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την υγεία του Γιώργου Παπανδρέου

Γιώργος Παπανδρέου εξελίξεις με την υγεία του

Συγκεκριμένα, η επέμβασή του πραγματοποιήθηκε με επιτυχία καθώς εχθές (10/6) πήρε εξιτήριο. Έτσι, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με παρέμβασή του στο 10ο Regional Growth Conference στην Πάτρα.

Ο Γ. Παπανδρέου συνομίλησε διαδικτυακά με τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Ελλις σήμερα Σάββατο σε μία εξ αναβολής συζήτηση καθώς ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει με φυσική παρουσία την περασμένη Πέμπτη ημέρα έναρξης του Συνεδρίου.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Παπανδρέου

Διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ (8 Φεβρουαρίου 2004 - 18 Μαρτίου 2012) και επίσης πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (6 Οκτωβρίου 2009 - 11 Νοεμβρίου 2011) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Τον Νοέμβριο του 2011 παραιτήθηκε από το αξίωμα του πρωθυπουργού και τον Μάρτιο του 2012 αποχώρησε από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τον Ιανουάριο του 2015 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο έλαβε μέρος στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αλλά δεν εισήλθε στη Βουλή. Συμμετείχε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ από το 2018 συμμετέχει στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Κίνημα Αλλαγής. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Αλλαγής.

Γεννήθηκε στο Σαιντ Πωλ (St. Paul) της Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) καθώς εκείνη την περίοδο ο πατέρας του και μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου κατείχε πανεπιστημιακή έδρα στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (University of Minnesota). Μητέρα του είναι η Μαργαρίτα Τσαντ από το Έλμχερστ (Elmhurst) του Ιλινόι των ΗΠΑ. Είναι εγγονός του επίσης πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Γενέτειρα της πολιτικής οικογενείας Παπανδρέου είναι το Καλέντζι της Αχαΐας.

Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, και αργότερα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ 1975 και 1977. Έχει επίσης πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων του αμερικάνικου πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί στις Η.Π.Α., στη Σουηδία και στον Καναδά.

Υπήρξε παντρεμένος με την Άντα Παπαπάνου, με την οποία χώρισε το 2016. Έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (από τον πρώτο γάμο με την Εύα Ζησιμίδου, 1982) και τη Μαργαρίτα-Έλενα (από τον δεύτερο γάμο με την Άντα Παπαπάνου, 1990). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και σουηδικά.