Τεράστιο πένθος - Πέθανε ο εκδότης του θρυλικού ''Μανίνα'' Νικόλαος Δεληγιώργης

Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τεράστιο πένθος - Πέθανε ο εκδότης του θρυλικού ''Μανίνα'' Νικόλαος Δεληγιώργης

Τις τελευταίες ημέρες ο χώρος των εκδόσεων βιώνει πολύ μεγάλο πένθος, καθώς τη Δευτέρα 13/6 έγινε γνωστή άλλη μια απώλεια, που προκάλεσε μεγάλη θλίψη. Ο εκδότης των θρυλικών περιοδικών ''Μανίνα'' και ''Δυναμικό Αγόρι'', ο Νικόλαος Δεληγιώργης έφυγε από τη ζωή.

Η στενάχωρη είδηση έγινε γνωστή μέσα από την ανάρτηση του γιου του, Αλέξανδου Δεληγιώργη, ο οποίος έγραψε κάποια συγκινητικά λόγια για τον πατέρα του. Να σημειωθεί εδώ πως ο εκλιπών έφυγε σε ηλικία 85 ετών με τα αίτια θανάτου να παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του Νικόλαου Δεληγιώργη

Δεληγιώργης ανάρτηση

Λίγα λόγια για τον εκδότη

Ο Νικόλαος Δεληγιώργης είχε γεννηθεί στον Πειραιά στις 14 Μαΐου 1937 και ήταν εκδότης περιοδικών και συν-δημιουργός, μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαζαίο, δύο εκ των πιο δημοφιλών κόμικς στις δεκαετίες του '70 και '80, των Μανίνα (για κορίτσια) και Δυναμικό Αγόρι.

Δεληγιώργης

Το 1971 ο Νικόλαος Δεληγιώργης εξασφάλισε από την «Ελλάς Πρες» του κ. Γιώργου Σγούρα (που διέθετε δικαιώματα εικονογραφημένων) βρετανικές ποδοσφαιρικές σειρές και συνδημιούργησε το «Γκολ» (που επανεκδόθηκε και πολύ αργότερα). Τον Ιούνιο του 1972 εξέδωσε μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαζαίο τη Μανίνα, αρχικά σε μεγάλο σχήμα, που έφθασε να πουλάει περισσότερα από 100.000 φύλλα εβδομαδιαίως.

Ακολούθησαν το εβδομαδιαίο Αγόρι και τα 15θήμερα Τρουένο και Πάττυ. Επίσης, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εξέδωσε τη Βαβούρα, (εβδομαδιαίο για παιδιά με ανεπτυγμένο χιούμορ) και τη δεκαετία του 1990 το Γκάρφιλντ.