Καιρός: Έρχονται νέες βροχές και καταιγίδες - Πότε θα ανέβει η θερμοκρασία;

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Καιρός: Έρχονται νέες βροχές και καταιγίδες - Πότε θα ανέβει η θερμοκρασία;

Μετά από την κακοκαιρία Genesis όπου πλημμύρισαν σπίτια και κόπηκαν δρόμοι στην Ορεστιάδα, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει και πάλι καθώς από το μεσημέρι της Τετάρτης (15/6) θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι μέχρι και την άλλη εβδομάδα «διαδοχικές ψυχρές “λίμνες” θα έρχονται πάνω από τη χώρα μας και έτσι δημιουργείται αυτή η έντονη αστάθεια».

Εξωτερική φωτογραφία: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Η πρόγνωση του καιρού για την "ψυχρή λίμνη»

Πώς θα είναι ο καιρός

Αναλυτικά ο καιρός για αύριο 16/6

Στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι-απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 και στο Ιόνιο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.