Δίκη Φιλιππίδη: Διεκόπη ξανά για ιατρικούς λόγους

Ορίστηκε νέα ημερομηνία

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: Διεκόπη ξανά για ιατρικούς λόγους

Η δίκη για το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη αναμενόταν μετά τις 14/6 να συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης 16/6 ωστόσο μέσα από το Πρωινό έγινε γνωστή η αναβολή για άλλη μια φορά. Είναι γνωστό πως μέχρι σήμερα έχουν μετατεθεί οι ημερομηνίες λόγω προβλημάτων υγείας του ηθοποιού, ωστόσο αυτή τη φορά δεν ευθυνόταν εκείνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, γυναίκα από το σώμα των ενόρκων βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να μην δεχτούν την αναπληρώτρια. Πιο αναλυτικά, θεωρήθηκε πως η πρώτη είναι περισσότερο ικανή μιας και εξετάζει με σημειώσεις από την αρχή την υπόθεση και θα ήταν καλύτερο να συνεχίσει η ίδια.

Η τελευταία εξέλιξη για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Μόλις πριν από λίγο δόθηκε αναβολή της δίκης για τις 23 Ιουνίου, η πρόεδρος ανέρρωσε πλήρως, ωστόσο βρέθηκε μια τακτική ένορκος θετική στον Κορωνοϊό, και η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να μην δεχτούν την αναπληρώτρια.

Η πρώτη ένορκος παρακολουθούσε από την αρχή, κρατούσε σημειώσεις, έθετε ερωτήσεις, και ήδη είχε μια στρωμένη σκέψη και άποψη».

Η απάντηση του δικηγόρου του Φιλιππίδη στη Λένα Δροσάκη

Το πρωί της Τετάρτης 8/6 στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου Super Κατερίνα, φιλοξενήθηκε μέσω τηλεφωνικής κλήσης ένας εκ των δικηγόρων της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Εκτός από τις εξελίξεις της δίκης, αναφέρθηκε και στη δήλωση της Λένας Δροσάκη, σχετικά με το επεισόδιο που υπήρξε ανάμεσα σε εκείνη και την Ελπίδα Νίνου στη δίκη του ηθοποιού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, μιλώντας ζωντανά το πρωί της Τετάρτης στη Super Κατερίνα ανέφερε: «Έκανε μια ανακοίνωση και βγαίνει και λέει πως μέσα και έξω από το δικαστήριο δέχονται απειλές, εκφοβισμούς και τραμπουκισμούς. Αυτό που είπε η κυρία Δροσάκη εμένα με στενοχωρεί και με ενοχλεί. Και τις άλλες δύο συναδέλφους μου. Το δικαστήριο γίνεται δημόσια. Μέσα στο δικαστήριο υπάρχουν αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.

Εάν έστω και μια φορά κάναμε τραμπουκισμό στην κυρία Δροσάκη ή σε κάποιον μάρτυρα ή καταγγέλλουσα, δε θα είχε γίνει αντιληπτό και δεν θα μας είχαν καταγγείλει; Δεν έχει γίνει ποτέ ούτε τραμπουκισμός, ούτε απειλή, ούτε εκφοβισμός. Αυτό είναι μια ανεπίτρεπτη επίθεση που έκανε η κυρία Δροσάκη και άδικη επίθεση. Εγω σε διακοπές της δίκης έχω μιλήσει με τον κύριο Μπουρδούμη. Είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και άνθρωπος. Μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα και δεν υπήρχε καθόλου ένταση σε ό,τι κουβεντιάσαμε.

Σε άλλες διακοπές έχω μιλήσει με την κα. Παπαχαραλάμπους και λέω πάντοτε καλημέρα στους αντιδίκους. Έχουμε έναν νομικό πολιτισμό. Δε μπορεί να μας ρίχνουν τέτοια λάσπη ότι κάνουμε τραμπουκισμούς. Στενοχωριέμαι και θλίβομαι όταν μου ρίχνουν λάσπη».