Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει

Χιλιάδες αντιδράσεις με την θανάτωσή του

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει
Ενημέρωση 26.06.2022 13:08
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ένας alpha male χιμπατζής το έσκασε από τον περιορισμένο χώρο του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου, 25 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας του χώρου και το ζώο να θανατωθεί.

Μετά από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής έφυγε από το κλουβί του ενώ, στη συνέχεια, απομονώθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και σκοτώθηκε. Την είδηση καθώς και τις τραγικές λεπτομέρειες για τη θανάτωση του ζώου, δημοσίευσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με stories στο Instagram.

Σήμερα κυκλοφόρησε στα social media ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που το σκάει από το Αττικό Πάρκο ο χιμπατζής. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το περιστατικό, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδρυτής του πάρκου.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής έφυγε από τον χώρο του ενώ, στη συνέχεια, απομονώθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και σκοτώθηκε. Την είδηση ανακοίνωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα για ζωοκτονία - Σε κελί 23χρονος που σκότωσε γάτα

«Ας σταματήσουμε επιτέλους...» - Το ξέσπασμα Κούρκουλου και Τσάνταλη με την θανάτωση ενός χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Share