Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Σε τι επέμβαση υποβλήθηκε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης χρειάστηκε να υποβληθεί ξαφνικά σε επέμβαση καρδιάς, μετά από πρόβλημα που διαπίστωσαν οι γιατροί του “ισχυρού άνδρα” της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ στο νοσοκομείο εκτάκτως βρέθηκε πριν μερικές μέρες και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο ίδιος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία το πρωί της Δευτέρας (27/6) και μετά τις εξετάσεις του, αποφασίστηκε ότι χρειαζόταν άμεσα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ, διευκρινίζοντας ότι ο 71χρονος Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε επέμβαση τοποθέτησης stent, με τη μετεγχειρητική του κατάσταση να είναι σταθερή και να μην διατρέχει κίνδυνο.

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης (Νίκαια, 8 Μαρτίου 1951) είναι Έλληνας εφοπλιστής, επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος των ΟΠΑΠ και Aegean Marine Petroleum, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αποτελεί επίσης τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στην Ελλάδα με σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη βόρεια Αφρική.

Η καταγωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι από το χωριό Ζέλετσα του Καρς, στο οποίο πήγαν οι πρόγονοί του το 1878, μετακινηθέντες εκεί από την Αργυρούπολη (Κιμισχανά) της Χαλδίας. Γεννήθηκε στη Νίκαια[1] της Αττικής αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι γιος πρόσφυγα από τον Καύκασο, του Ζώρα Μελισσανίδη, για το βίο του οποίου ο Τάσος Κοντογιαννίδης έγραψε το βιβλίο "Ο Ζώρας του Πόντου"

Το ψευδώνυμό που του έχει αποδοθεί είναι Τίγρης. Τον Ιανουάριο του 2014 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τίτλος που δόθηκε για πρώτη φορά από τον 15ο αιώνα.Ξεκίνησε τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες με μια σχολή οδηγών στον Κορυδαλλό, το 1975. Το 2000 ίδρυσε την Aegean Marine Petroleum.

Η εταιρεία προμηθεύεται το προϊόν από διάφορες πηγές (όπως τα διυλιστήρια, παραγωγούς πετρελαίου και εμπόρους) και μεταπωλεί σε όλους τους μεγάλους εμπορικούς τομείς της ναυτιλίας, καθώς και κορυφαίες γραμμές κρουαζιέρας.

Επιχειρηματική επιτυχία του Δημήτρη μελισσανίδη έχει θεωρηθεί ήταν η εισαγωγή της εταιρείας Aegean Marine Petroleum Network Inc. (AMPNI) στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης. Τον Αύγουστο του 2006, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πούλησε 11.303.031 μετοχές και της AMPNI και αποχώρησε από την εταιρεία, για να ασχοληθεί με τις άλλες εταιρείες του Προσφορά των Δημήτρη και Ιάκωβου Μελισσανίδη είναι η ανέγερση του Μελισσανίδειου Μελάθρου, στην Παναγία Σουμελά, στο όρος Βέρμιο Ημαθίας, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα τους Ζώρα.

Με τη γυναίκα του, Τζένη, έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Γιώργο.