Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα αναμένεται η αγόρευση του Εισαγγελέα για τον θεατράνθρωπο

Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται η απόφαση!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα αναμένεται η αγόρευση του Εισαγγελέα για τον θεατράνθρωπο

Την Δευτέρα 27/6 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά τις καταθέσεις των καταγγελλόντων, ακολούθησε και η απολογία του σκηνοθέτη και άλλοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά όλα όσα του προσάπτουν, δηλαδή τις τέσσερις περιπτώσεις βιασμού σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικου άνδρα.

Ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει τον θεατράνθρωπό, την Τετάρτη 29/6 θα υποβάλει την πρόταση του στους δικαστές που θα κρίνουν τον καλλιτέχνη.

Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για τον Λιγνάδη

Μετά από τέσσερις μήνες αποδεικτικής διαδικασίας ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας, αφού έχει αξιολογήσει τις μαρτυρίες των τριών καταγγελλόντων που κατέθεσαν για όσα ισχυρίζονται ότι βίωσαν, όσων στάθηκαν στο βήμα για να επιβεβαιώσουν τους μηνυτές αλλά και όσων ήρθαν προς υπεράσπιση του ηθοποιού, σήμερα θα απευθυνθεί προς τους τρεις τακτικούς δικαστές και στους τέσσερις ενόρκους

Σήμερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Κούντριας θα διατυπώσει την δική του πεποίθηση για το κατά πόσο η θέση αυτή των συναδέλφων του για τον Δημήτρη Λιγνάδη, είναι και η δική του καταγραφή ή αν θεωρεί πως ο ηθοποιός θα πρέπει να κριθεί αλλιώς .

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τον θεατράνθρωπο

Όσα θα αναπτύξει στο δικαστήριο ο εισαγγελικός λειτουργός, δεν αφορούν μόνο τον κατηγορούμενο αλλά και τα φερόμενα θύματα που έσπευσαν στην Δικαιοσύνη και μίλησαν για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από έναν άνθρωπο, που σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, θαύμαζαν και ανέμεναν την στήριξή του για να ξεφύγουν από τις δυσμενείς συνθήκες ζωής που ζούσαν τότε.

Την σκυτάλη μετά τον εισαγγελέα θα πάρουν οι συνήγοροι της μίας και της άλλης πλευράς με τις αγορεύσεις τους.

"Καταπέλτης" ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση

Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας, το πρωί της Τρίτης 28/6 ήταν καλεσμένος να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο και έκανε λόγο για μία «υποδειγματική απολογία» στην εκπομπή MEGA Καλημέρα.

«Ήταν μία απολογία πρωτοφανής για τα δικαστικά δεδομένα, με πρωτοφανή συμμετοχή κατά τη διάρκεια της απολογίας με ερωτήσεις όλων των μελών του δικαστηρίου. Συνήθως οι ένορκοι δεν συμμετέχουν στην απολογία και δεν υποβάλλουν ερωτήσεις. Όλοι οι ένορκοι έκαναν ερωτήσεις και πήραν πραγματικά απαντήσεις, που ήταν όλες αληθινές, και έδιναν εξηγήσεις σε κάθε απορία».

Η αγόρευση του εισαγγελέα αναμένεται την Τετάρτη και εφόσον ολοκληρωθεί η πρόταση του εισαγγελέα ξεκινούν οι αγορεύσεις τον δικηγόρων που υποστηρίζουν την ακολουθία και στη συνέχεια ακολουθεί η υπεράσπιση Λιγνάδη.

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου βλέπω να απουσιάζουν από την αίθουσα οι φερόμενοι ως βιασθέντες», είπε ο δικηγόρος και συμπλήρωσε πως στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονται ορισμένοι δημοσιογράφοι, με τον Αλέξη Κούγια να τους κατηγορεί πως έχουν οργανώσει επιθέσεις εναντίον του.

«Ο τρίτος καταγγέλλοντας δεν εμφανίστηκε και αυτό αποδεικνύει το στήσιμο της ιστορίας Λιγνάδη», δήλωσε ο δικηγόρος και κατέληξε πως πρόκειται για μία «δίκη στην οποία από τη μία είναι το κίνημα του #MeToo και από την άλλη ο Λιγνάδης και εγώ».