Πανελλήνιες 2022 - Πριν τις 15 Αυγούστου οι βάσεις σύμφωνα με την Κεραμέως

''Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν πιο νωρίς από το αναμενόμενο''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Πανελλήνιες 2022 - Πριν τις 15 Αυγούστου οι βάσεις σύμφωνα με την Κεραμέως

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο Για το νομοσχέδιο της Παιδείας, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα ολοήμερα σχολεία, τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και την σχολική χρονιά 2022-2023. Απασχόλησε όπως είναι φυσιολογικό τη συζήτηση και η ανακοίνωση των βάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022.

Πιο αναλυτικά αναφερόμενη στη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται τόνισε πως «Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Το ίδιο είναι και στόχος να γίνει με τα αποτελέσματα των βάσεων όπου γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και πριν τον 15αυγουστο». Υπενθυμίζεται άλλωστε πως οι βαθμολογίες των μαθητών ανακοινώθηκαν στις 28/6.

Oι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία

«Η λύση του έρχεται από το νηπιαγωγείο, από όλα τα χρόνια της εκπαίδευσης. Γι΄ αυτό πχ επιμείναμε να έχουμε νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες, αλλάζουμε τα βιβλία, βάζουμε την αξιολόγηση» τόνισε και συμπλήρωσε πως «Μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο πως θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης».

Μάλιστα η κ Κεραμέως υπογράμμισε πως «Χαράσσαμε εκπαιδευτική πολιτική χωρίς να έχουμε μετρήσιμα δεδομένα. Πλέον από φέτος εφαρμόζουμε την ελληνική pisa όπου τις κάνουμε; Καταγράφουμε αξιολογούμε ποια είναι η κατάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα, ποια τα περιθώρια βελτίωσης. Πάμε με στοχευμένες ενέργειες να βελτιώσουμε συνολικά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας».

Ακόμα μίλησε για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Επικό σκηνικό - Ο μαθητής που αρίστευσε στις Πανελλήνιες βγήκε στην Μενεγάκη και δεν ήξερε ποια είναι

Το μεσημέρι της Τετάρτης 29/6 η Ελένη Μενεγάκη φιλοξένησε μέσω skype στην εκπομπή της τον νεαρό Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί από το Ιράν, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια και κατάφερε να αριστεύσει στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αρχικά, η παρουσιάστρια που αποθέωσε χθες τον Σάκη Ρουβά αποκάλυψε: «Τον πήρε η αρχισυντάκτρια, η Ελένη Γελαλή τηλέφωνο και του είπε: “θα θέλαμε να μας μιλήσεις στην εκπομπή της κυρίας Μενεγάκη” και λέει, “δεν την ξέρω, ποια είναι;”»

Λογικό να μη με ξέρει εκείνος αλλά αν ρωτήσει στη γειτονιά του όλο και κάποιος άλλος θα με ξέρει, δε μπορεί».

Μετά, εμφανίστηκε ο Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, ο οποίος εξήγησε πως μέσα σε μόλις τρία χρόνια κατάφερε να μάθει τη γλώσσα μας και να αριστεύσει στις Πανελλήνιες.

«Χθες ήταν μία πολύ ωραία ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου. Οι γονείς μου έκλαιγαν και ήταν άφωνοι, δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι. Ήταν μία πολύ ωραία μέρα. Είχα θέμα με τη γλώσσα. Στην Έκθεση, ακόμα και με τόσο διάβασμα που είχα κάνει, υπήρξαν λέξεις και φράσεις που δεν τις ήξερα. Οπότε πως θα απαντούσα στα ερωτήματα χωρίς να ξέρω τι σημαίνουν οι λέξεις;.

Αυτή τη χρονιά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να δώσω Πανελλήνιες. Δεν είχα χαρτιά, δεν είχα ταυτότητα, δεν υπήρξα κάπου, κάπως… Πολλοί άνθρωποι από το υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Μετανάστευσης με βοήθησαν και μπόρεσα να πάρω επίσημα έγγραφα και να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις. Χωρίς τους καθηγητές μου, τους συμμαθητές μου και του ανθρώπους του υπουργείου δεν θα ήμουν εδώ» δήλωσε ο Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί.

Μάλιστα, ο Κούρο αποκάλυψε πως δέχτηκε τηλεφώνημα και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ίδιο να μην πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός του έδωσε συγχαρητήρια.