Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό μοντέλο από τη Βραζιλία

Πολεμούσε ως ελεύθερη σκοπεύτρια στο πλευρό των Ουκρανών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό μοντέλο από τη Βραζιλία
Ενημέρωση 06.07.2022 18:57
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ένα μοντέλο από τη Βραζιλία, η Thalita do Valle, έχασε τη ζωή της από ρωσικό πύραυλο ενώ πολεμούσε ως ελεύθερη σκοπεύτρια υπέρ της Ουκρανίας. Η Thalita είχε παρατήσει τη ζωή της στη Βραζιλία και την καριέρα της στο μόντελινγκ για να μεταβεί στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού και άλλων εθελοντών.

Στις 30 Ιουνίου, ανακοινώθηκε ότι η Thalita είχε πεθάνει, όπως και ο ο συμπατριώτης της, στρατιώτης Ντάγκλας Μπουρίγκο, που την αναζητούσε.Ο αδερφός του μοντέλου, Theo, είπε ότι η αδερφή του ήταν ήρωας και επαίνεσε την 39χρονη που διακινδύνευσε τη ζωή της για να σώσει άλλους, στις τρεις εβδομάδες που πολεμούσε.

Η Thalita είχε βρεθεί προηγουμένως στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο Κίεβο, όπου είχε επιζήσει από ακόμη μία βομβιστική επίθεση. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η επικοινωνία με την οικογένειά της ήταν πολύ περιορισμένη καθώς, σύμφωνα με την ίδια, τα κινητά τηλέφωνα παρακολουθούνταν από ρωσικά drones και μπορούσε μόνο να τηλεφωνήσει στους οικείους της, για να τους ενημερώσει ότι ήταν καλά και ασφαλής.

Η τελευταία φορά που είχε μιλήσει με την οικογένειά της ήταν... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Να τα βάψω μαύρα;» - Το σχόλιο της Κάτιας Ταραμπάνκο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Kalush Orchestra: Το αστρονομικό ποσό που συγκέντρωσαν από την πώληση του τροπαίου της Eurovision

Share