Σοκαριστικό συμβάν με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε - Τον πυροβόλησαν πισώπλατα ενώ έδινε ομιλία

Παλεύει να κρατηθεί στην ζωή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σοκαριστικό συμβάν με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε - Τον πυροβόλησαν πισώπλατα ενώ έδινε ομιλία

Κρίσιμες ώρες για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος φαίνεται ότι πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα δυτικά της χώρας. Ο Άμπε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του, όμως τα νέα που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας δεν είναι αισιόδοξα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Άμπε πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια, δηλαδή η καρδιά του δεν μπορεί να παράξει αρκετό αίμα για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού του.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο όρος «καρδιακή ανεπάρκεια» χρησιμοποιείται μερικές φορές για αξιωματούχους στην Ιαπωνία, όταν οι Αρχές θέλουν να περιγράψουν ότι κάποιος έχει φύγει ήδη από τη ζωή, λίγο πριν γίνει επίσημη δήλωση θανάτου. Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν δείχνει σημάδια ζωής».

Η αστυνομία της Ιαπωνίας συνέλαβε επί τόπου έναν άνδρα ως ύποπτο για απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο. Ο Άμπε βρισκόταν στην πόλη Νάρα, όπου εκφωνούσε προεκλογική ομιλία ενόψει των εκλογών για την άνω βουλή την ερχόμενη Κυριακή, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε πλάνα που έδειχναν τον Άμπε να... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr