Καιρός: «Έρχονται αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Συναγερμός!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Καιρός: «Έρχονται αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Ο καιρός φαίνεται πως θα χαλάσει τα σχέδια για όσους περιμένουν να αποδράσουν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου μιας και σημαντικοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν και εφιστούν την προσοχή του κόσμου σχετικά με τις επιλογές και τις μετακινήσεις τους.

Έτσι λοιπόν, δε θα μπορούσε και ο Σάκης Αρναούτογλου να μην βγάλει τη δική του προειδοποίηση για τον καιρό, καθώς μέσα από το τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μίλησε για τα φαινόμενα, που αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές /καταιγίδες το επόμενο 48ωρο! Φίλες και φίλοι! Και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για ένα 48 ωρο με ιδιαίτερα άστατο καιρό σε αρκετές περιοχές της χώρας!

Αν και οι βροχές/ καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές οπουδήποτε στους παρακάτω χάρτες με τις αποχρώσεις, ο κίνδυνος για αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και από τους ανέμους που συνδέονται με τις καταιγίδες μεγαλώνει περισσότερο στις περιοχές όπου οι χρωματισμοί στους παρακάτω χάρτες γίνονται πιο πορφυροί (κυρίως από τις κιτρινοπορτοκαλί και πλησιάζουν προς το μωβ).

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου πρώτα στα δυτικά και βόρεια και από τις πρωινές ώρες της Κυριακής και στην υπόλοιπη χώρα! Καλό θα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού

Ξεχάστε τον καύσωνα έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η αλήθεια είναι πως σας είχαμε προειδοποιήσει πως έρχεται «ψυχρή λίμνη» με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο την Πέμπτη 7/7 το σενάριο αυτό επιβεβαιώθηκε έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο τα φαινόμενα επιδεινώνονται από αύριο Παρασκευή 8/7.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΜΥ, ο καιρός θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή (08-07-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Το Σάββατο (09-07-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.