«Δεν μπορεί να...» - Η αναφορά του Όθωνα Παπαδόπουλου στο υπόμνημα που θα καταθέσει στις αρχές εκ μέρους της Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Δεν μπορεί να...» - Η αναφορά του Όθωνα Παπαδόπουλου στο υπόμνημα που θα καταθέσει στις αρχές εκ μέρους της Πισπιρίγκου

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» το Σάββατο 9/7, μετά την ανακοίνωση της ιατροδικαστού Τσιόλα. Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στο υπόμνημα που θα καταθέσει στις αρχές εκ μέρους της πελάτισσάς του, στο οποίο η 33χρονη μητέρα αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών, για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021.

Οι δηλώσεις του Όθωνα Παπαδόπουλου

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε στο πόρισμα των δύο ιατροδικαστών δεν ήταν αυτή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα βέβαιο συμπέρασμα. Δεν μπορεί να γίνει απόδοση αιτίας θανάτου διά της ατόπου και οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν ναι μεν δείχνουν ότι έπαιξε κάποιο ρόλο στους θανάτους η έλλειψη οξυγόνου αλλά μπορεί να οφείλεται σε πολλές, διαφορετικές αιτίες».

Ακόμη, ο δικηγόρος έκανε λόγο για καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αναφέρουν ότι τα παιδιά δεν είχαν σημάδια στο πρόσωπο κατά τον θάνατό τους ως απόρροια απόφραξης των αεραγωγών οδών στην οποία εικάζεται ότι προχώρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να τα σκοτώσει.

«Υπάρχει πληθώρα καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ που λένε ότι τα παιδιά κατά τον χρόνο της απώλειας της ζωής τους δεν είχαν σημάδια στο πρόσωπό τους. Από αυτό προκύπτει ότι οι δύο ιατροδικαστές δεν είχαν στα χέρια τους αυτές τις καταθέσεις».

Πάτρα: Ήταν νεκρή 20 λεπτά πριν την βρουν - Αποκάλυψη σοκ για τον θάνατο της Μαλένας

Η τραγωδία στην Πάτρα δεν έχει τέλος, αφού, μετά την ανακοίνωση της ιατροδικαστού Τσιόλα, νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαλένας ήρθαν στο φως. Το απόγευμα της Παρασκευής 8/7, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος εξήγησε τι πραγματικά έχει συμβεί.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως η αδικοχαμένη ήταν ήδη νεκρή για 20 λεπτά πριν φτάσουν οι γιατροί της ΜΕΘ. Το γεγονός αυτό συμπεριλαμβάνεται στην κατάθεση του ίδιου του γιατρού που βρήκε την κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ ο ίδιος εξήγησε πως έπειτα ακολούθησαν και 10 λεπτά για την μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά, τα λόγια της 33χρονης κατηγορούμενης στη δική της κατάθεση είναι διαφορετικά: «Η γιατρός κοιτούσε την Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: «Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;».

«Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν τη ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης, με ρωτούσαν τα κιλά της και έφερναν το ένα οξύμετρό πίσω από το άλλο, γιατί δε λειτουργούσαν. Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ», κατέληξε.