Τραγωδία Πάτρα: Oι αποκαλύψεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις κακώσεις στα πρόσωπα των παιδιών της

Όσα αναφέρει το γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε χθες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Oι αποκαλύψεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις κακώσεις στα πρόσωπα των παιδιών της

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε με μικρή χρονική καθυστέρηση χθες 13/7 την έγγραφη απολογία της σχετικά με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας που έχουν χαρακτηριστεί από τους ιατροδικαστές ως εγκληματική ενέργεια. Η Πισπιρίγκου που είναι η βασική κατηγορούμενη, επισήμανε πως δεν έχει καμία ανάμειξη στο θάνατό τους ενώ κλήθηκε να απαντήσει και για τις κακώσεις που βρέθηκαν στα πρόσωπα των παιδιών της.

Παράλληλα ο γιατρός της τρίτης κόρης της Τζωρτζίνας, έδωσε συνέντευξη σε κανάλι του Twitter και άφησε αιχμές τόσο για τον Μάνο Δασκαλάκη που προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά απέναντί του, όσο και για την Πισπιρίγκου, για την οποία εξέφρασε προβληματισμούς για τη συμπεριφορά της κατά τον θάνατο του παιδιού της.

Τι αναφέρει στην κατάθεσή της για τις κακώσεις στα πρόσωπα Μαλένας και Ίριδας

Σύμφωνα με το Mega, η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, κάνει μια αναλυτική εξιστόρηση των γεγονότων μιας μεγάλης περιόδου από τον γάμο της με τον Μάνο Δασκαλάκη, τις «επιθυμητές» – όπως λέει – εγκυμοσύνες της και εξιστορεί όλα τα γεγονότα της οικογενειακής τραγωδίας μέχρι τις 29 Ιανουαρίου του 2022 και τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτίνας.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών θα κρίνουν αν οι εξηγήσεις της, μέσω του υπομνήματος, καλύπτουν τα ερωτήματά τους και θα αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν συμπληρωματικές απαντήσεις ή αν θα στείλουν την ανωμοτί κατάθεση της 33χρονης στη Δικαιοσύνη, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν θα ασκήσει σε βάρος της νέες διώξεις.

Οι κακώσεις αναφέρει ότι δεν υπήρχαν πριν το θάνατο των δύο κοριτσιών, αλλά δημιουργήθηκαν μετά.

''Θεωρεί ότι αδικείται...'' - Ο δικηγόρος της παίρνει θέση μετά την έγγραφη κατάθεσή της

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» εμφανίστηκε σήμερα το πρωί 13/7 ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, προκειμένου να κάνει συμπληρωματικές δηλώσεις μετά τη χθεσινή έγγραφη κατάθεση της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε τόσο στο περιεχόμενο αυτής, όσο και στην ψυχολογική κατάσταση της πελάτισσάς του για όλα αυτά που ακούγονται γύρω από το όνομά της.

Ερωτηθείς λοιπόν για τα σημάδια στα πρόσωπα της Μαλένας και της Ίριδας, που προκύπτουν από φωτογραφίες που έχουν διακινηθεί και σε ΜΜΕ, αλλά και από μαρτυρίες που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε:

«Aυτά δεν έχουν προκληθεί πριν από τον θάνατο των παιδιών και σχετίζονται με τον τρόπο που έφυγαν από την ζωή, αλλά είναι περιθανάτια ή μεταθανάτια».

Ενώ σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως:

«O εγκλεισμός στην φυλακή δίνει πολύ χρόνο για σκέψη. Δεν μπορεί να τα αντέξει ένας άνθρωπος όλα αυτά που της έχουν συμβεί. Αυτό το απολογητικό υπόμνημα της είναι και μια «εξομολόγηση». Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και από τον τρόπο προβολής του θέματος από τα μέσα ενημέρωσης. Λέει συχνά ότι προσπαθούν να της φορτώσουν τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών. Είδε ένα ψυχογράφημα της από την ψυχολόγο που της προκάλεσε έκπληξη. Θεωρεί ότι αδικείται από τον τρόπο που παρουσιάζεται η ίδια και η υπόθεση της».