Ο Τάσος Αρνιακός κρούει τον κώδωνα! «Το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό»

Στα ύψη οι θερμοκρασίες

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
 Ο Τάσος Αρνιακός κρούει τον κώδωνα! «Το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό»

Πολλοί είναι οι μετεωρολόγοι που έχουν προειδοποιήσει για καύσωνα και για μεγάλες θερμοκρασίες αυτές τις μέρες, και σε αυτούς συμπληρώθηκε και ο αγαπημένος Τάσος Αρνιακός, ο οποίος καθημερινά μας ενημερώνει για τις καιρικές εξελίξεις μέσα από τον Αντ1.

Σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μας παρουσιάζει τις θερμοκρασίες μέχρι και τις 25 Ιουλίου, με σημειώσεις του, για να υπολογίσετε πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην περιοχή σας.

H πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού για τον καιρό

Είχε αναφέρει πρόσφατα πως υπάρχει μια πρόβλεψη για καύσωνα στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. «Όπως και να το κάνουμε, μία εκτίμηση είναι για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό, πέρσι δεν είχαμε καθόλου μελτέμι» και την Πέμπτη 14/7 συμπλήρωσε τα εξής...

Ο Τάσος Αρνιακός κρούει τον κώδωνα

Κατά πόσο το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη θα επηρεάσει και την Ελλάδα

Η Δυτική Ευρώπη «βράζει» καθώς βιώνει τον πρώτο μεγάλο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού με τον υδράργυρο στη γειτονική Πορτογαλία να αγγίζει τους 44 βαθμούς, ενώ και σε Γαλλία-Ισπανία οι θερμοκρασίες σπάνε το φράγμα των 40 βαθμών. Για καύσωνα στην Ευρώπη προειδοποίησε και ο Σάκης Αρναούτογλου πριν λίγες μέρες.

Ωστόσο το ερώτημα που απασχολεί είναι κατά πόσο αυτό το κύμα καύσωνα θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά κυρίως από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο όπως εκτιμά μιλώντας στο iefimerida.gr ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης το εν λόγω κύμα φαίνεται να φτάνει στη χώρα μας εξασθενημένο με αποτέλεσμα να μην δούμε τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

«Μέχρι αύριο η θερμοκρασία δεν θα ανέβει αισθητά. Από Πέμπτη ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα, φτάνοντας τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Η ζέστη θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμός κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στα ανατολικά αναμένουμε θερμοκρασίες από 34 έως 36 βαθμούς», σημειώνει αρχικά απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του iefimerida.gr ο κ. Μαρουσάκης.